Doom předvádí jak snadné bude vytvářet vlastní mapy
zdroj: tisková zpráva

Doom předvádí jak snadné bude vytvářet vlastní mapy

7. 9. 2015 10:22 | Video | autor: Aleš Smutný |

Jedním z taháků znovuoživeného Doomu bude i SnapMap, jednoduchý nástroj, který by vám měl umožnit vytvářet poměrně komplexní multiplayerové mapy. V těch půjde nejen vytvářet půdorys a házet do mapy aktivní prvky, ale zjevně dle videa můžete měnit i poměrně výrazné části vizuálního pojetí samotné mapy a hrát si s různými drobnostmi, abyste právě té své mapě dodali punc originality.

SnapMap bude univerzální napříč platformami a tak bude i možné sdílet ony mapy mezi PC, PS4 a Xbox One. Navíc všechny budou dostupné na centrálním informačním uzlu, kde půjde hlasovat o nejlepších mapách, stahovat si ty nejoblíbenější a nebo nahrávat své nové. Osobně se mi ale nejvíc zamlouvá ve videu načrtnutá prostá a efektivní tvorba levelů.

Vytvoření půdorysu vypadá příjemně intuitivně a když dojde na dolaďování samotného obsahu místností, umísťování a směřování předmětů vypadá celkem snadně i na gamepadu. Na samotném videu stojí za pozornost tedy především pohled na tvorbu map, samotný komentář je tradičně klišovitý a plný hlášek o milované komunitě.

zdroj: Archiv

Nejnovější články