Doom Eternal rozpoutá ještě akčnější peklo s novými zbraněmi a démony
zdroj: tisková zpráva

Doom Eternal rozpoutá ještě akčnější peklo s novými zbraněmi a démony

13. 8. 2018 12:35 | Video | autor: Patrik Hajda |

Oznámení nového Dooma na E3 nebylo zas tak velkým překvapením, ale chybějící záběry z hraní nás odkázaly jen ke slibům tvůrců a letošnímu QuakeConu, který měl odhalit mnohem víc. A ukázal toho opravdu požehnaně. Bezmála půlhodina záběrů je proložena jen pár průpovídkami dvou hlavounů, takže se připravte na brutální řež a předvedení spousty zajímavých novinek.

Hlavní postava DOOM Slayera si prošla revitalizací. Drsný oblek nyní disponuje zabudovanou čepelí na levačce, která se stará o některé efektní finishery, zatímco zařízení na rameni na vaši žádost chrlí plameny. A oblekem to jen začíná. Mnoho nového se odehrává v oblasti věcí, které Slayer třímá v rukách.

Docela zábavně vypadá nová kuše vystřelující ohnivé cosi, co se dá nabít a při kontaktu s masem vybuchuje. Mnohem větší dopad na hratelnost má nová brokovnice Super Shotgun s přidělaným Meat Hookem. Ten vám dovolí zaháknout se za libovolného nepřítele a přitáhnout se k němu. V kombinaci s reinkarnovaným Pain Elementálem se pohyb dostává na zcela novou vertikální úroveň.

zdroj: Archiv

Co si budeme nalhávat. Všechno to zní sice skvěle, ale nic nemá na úplně závěrečnou scénu dlouhého videa, ve které Slayer vytáhne kulervoucí světelný meč. Můj favorit je tedy jasný. S jeho pomocí rozkrájím některé z navrátilců jako Archvile a Arachnotron, ale posvítím si i na nově příchozího Doomhuntera.

Doom Eternal sice vyjde na všech třech konzolích, avšak ze srovnání prvních dvou bloků záběrů je patrné, že nejvíc srandy si užijete se starou dobrou myší a klávesnicí. Frenetická hratelnost s těmito zařízeními se zvysoka směje mnohem pomalejšímu gamepadu. Ale ve všech případech bude nový Doom pohyblivější. Nejen díky brokovnici s hákem, protože Slayer nově umí svižně uhýbat a šplhat po vybraných zdech.

Tvůrci se jen krátce rozpovídali o možnostech multiplayeru v novém módu Invasion. Ten vám dovolí vpadnout do příběhové kampaně jiného hráče v roli démona a předvést mu skutečné peklo. Stejným způsobem mohou ostatní hráči narušovat vaši příběhovou linku, ale samozřejmě pouze za předpokladu, že si takovou možnost povolíte v nastavení.

V závěru videa se dozvídáme něco o v budoucnu navštívených prostředích. Nezkejsneme jen na Marsu, ale čekají nás další známá prostředí jako třeba Phobos. Zároveň zavítáme do úplně nových lokací, kam se žádný jiný Doom ještě nevydal. V každém případě si tvůrci na prostředí dávají záležet. Jak sami říkají, netvoří jen hru, ale celé univerzum. Ovšem kdy se do něj vydáme, nám nikdo neprozradil.

Nejnovější články