Do Heroes of the Storm míří noví hrdinové – slavní Lost Vikings
zdroj: tisková zpráva

Do Heroes of the Storm míří noví hrdinové – slavní Lost Vikings

12. 2. 2015 11:16 | Video | autor: Aleš Smutný |

Zábavná MOBA Heroes of the Storm je stále ve fázi betatestu (do kterého se můžete dostat za úplatu), což ale nebrání v přidávání nových hrdinů. Po posledním přírůstku, mocném Thrallovi, nyní přichází rovnou trojice bojovníků, kteří ovšem budou v jednom slotu bojovat jako jeden muž. Slavné trio z Lost Vikings vytáhne do boje proti dalším hrdinům, kteří spadají pod Blizzard.

Zajímavé je, že na mapě budete mít k dispozici všechny tři Vikingy. Alespoň tak jsem to pochopil z popisku, protože nemám zlato na to, abych si Vikingy momentálně koupil a otestoval je. Jelikož tedy ovládáte tři hrdiny, není divu, že tvůrci označili tuto „postavu“ jako extrémně obtížnou na zvládnutí. Jistě, v RTS není problém ovládat několik jednotek, ale MOBA má tendenci být o něco rychlejší. Tedy pokud nejste korejský progamer Starcraftu.

Lost Vikings jsou zařazení mezi Specialist charaktery a podle toho, jakého zrovna ovládáte, si užíváte jeho speciálních bonusů. Erik je rychlejší, Olaf toho víc vydrží a Baelog zasahuje zbytkovým zraněním i okolní cíle.

Volbou talentů pak můžete podporovat strategii s jedním z nich (stealth pro Erika, obranu pro Olafa, léčení pro Baeloga) nebo spíše celou grupu Vikingů. Základní vlastnosti se odvíjí od toho, co Vikingové zvládali v původní plošinovce – takže je tu užitečný skok do bezpečí, AoE útok, který spočívá v roztočení se vašeho Vikinga a nahození nouzového brnění. Plus platí, že Vikingové mají o čtvrtinu kratší oživovací sekvenci.

zdroj: Archiv

Heroic schopnosti jsou pak dvě. Asi užitečná, ale vizuálně nepříliš působivá je možnost oživit už zlikvidované Vikingy u toho posledního. Anebo si můžete zvolit loď. Do ní při aktivaci naskáčou všichni Vikingové, začnou ožrale zpívat a střílí z lodního děla na všechno, co se pohne. Už jen pro tenhle úsměvný efekt asi začnu šetřit na tohle šílené trio.

Jsem rád, že Blizzard prostřednictvím trojice Vikingů ukazuje, jak chce do Heores of the Storm nacpat i funkčně odlišné hrdiny. Lost Vikings mi totiž hodně evokují mého milovaného Gazlowa, který rozhodně nezapadá do tradičních rolí hrdinů a nemám ten pocit jen proto, že Vikingové mají možnost talentovat se na Mercenary Lord, a tím pádem se spíš soustředit na žoldáky. Jejich profil si můžete prohlédnout tady a samozřejmě je tu i nadsázkou notně okořeněný trailer.

zdroj: Archiv

Nejnovější články