Dlouhé video z hraní Mafia III dema ukazuje základní herní mechanismy
zdroj: tisková zpráva

Dlouhé video z hraní Mafia III dema ukazuje základní herní mechanismy

18. 12. 2015 10:30 | Video | autor: Adam Homola |

Vánoční dárek pro fanoušky? Možná, ale mírně recyklovaný, protože na záběrech dlouhého videa z hraní třetí Mafie nic extra nového neuvidíte. V prvé řadě jde o ukázku fungování jednotlivých herních systémů v jednom celku, a samozřejmě jde také o prezentaci grafiky, atmosféry a herního světa.

Události, které video zpracovává, se odehrávají zhruba ve dvou třetinách hry, jak upozorňuje šéf vývoje a zároveň velitel studia Hangar 13 Haden Blackman. Nejde tedy o ukázku tutoriálu nebo úvodních momentů ve hře, což vyjde v průběhu videa najevo hned několikrát - především v soubojích a během automobilových honiček.

V akci tak na záběrech videa uvidíte například systém takedownů, tedy jakýchsi dokončovacích komb, kterými nepřítele odstraníte skrze předpřipravenou animaci - brutální rozpíchání obličeje nožem a tak dále. Tento způsob dokonání nepřítele se ale odemkne až v průběhu hry stejně jako další komba.

Nemusíte se ale bát, že byste na začátku hry ovládali nešiku, co neumí ani zmáčknout spoušť. Blackman zdůrazňuje, že hráč má od začátku všechno pod kontrolou. Ostatně, hlavní hrdina Lincoln Clay je bývalý voják, který se akce nebojí. Souboje by hráče navíc měly motivovat k častému střídání zbraní, aby se přizpůsobili měnící se situaci na "bojišti".

Záběry videa ukazují i kontroverzní jízdní model vozů, který sice zohledňuje fyzikální pravidla, ale velmi benevolentně, aby výsledek, tedy řízení vozidel, působil dynamicky a akčně. Blackman k tomu dodává, že cílem je navodit v hráčích pocit, že jsou hollywoodští kaskadéři. Proto některá auta  na záběrech videa poletují a vybuchují, což se stalo terčem kritiky už při zveřejnění prvních záběrů. Opět ale platí, že něco podobného nebude hráč schopen způsobit hned na začátku hry.

Video také prezentuje akční výslech NPC - Lincoln Clay postavu s použitím pistole přesune na sedadlo spolujezdce a ujme se řízení. Když s ním budete chvilku jezdit jako v Burnoutu, nebohý spolujezdec dostane strach a vyklopí vše, co chcete vědět.

Video také potvrzuje, že Mafia III vyjde v roce 2016. Přesnější termín vydání si ale tvůrci i vydavatel nechává pro sebe. V první polovině roku se ale hry dočkáme jen těžko.

Nejnovější články