Čtvrt hodiny záběrů z hraní zrušeného Aliens RPG od Obsidianu
zdroj: tisková zpráva

Čtvrt hodiny záběrů z hraní zrušeného Aliens RPG od Obsidianu

20. 2. 2013 11:58 | Video | autor: Petr Poláček |

Deal na dvě Aliens hry, který Sega v roce 2006 uzavřela s týmy Gearbox a Obsidian, nedopadl moc dobře. Střílečka Aliens: Colonial Marines od Gearboxu sice nedávno vyšla, ale navzdory solidním prodejům se z ní stal terč vtipů a nadávek, zatímco Aliens RPG od vývojářů z Obsidianu nevyšlo vůbec.

Podle informací z roku 2010, kdy byla hra po dlouhém období ticha a mnoha spekulacích definitivně zrušena, nebyl důvodem zastavení vývoje špatný stav hry, ale spíše tehdejší finanční problémy celé Segy. Jestli to byla škoda, nebo to spíš bylo lepší pro značku samotnou, ale i reputaci studia Obsidian, to si můžete odvodit sami z následujícího čtvrthodinového videa z rozpracované verze Aliens RPG s podtitulem Crucible. Video se objevilo na webu Unseen 64, který se specializuje na zveřejňování materiálů ze zrušených her. Záběry pochází z rozpracované verze hry někdy z let 2008/2009 a krom soubojů nabízí ukázky nadabovaných dialogů, interakce postav mezi sebou a s prostředím, ale i nástřely questů, tvorbu postavy a tak dále.


AC by u64backup

Je to dosti podrobný pohled na něco, co nikdy nevyjde a už se tedy nedozvíme, jak by si Obisidiani s ošemetným tématem poradili. Atmosféru však hra, soudě dle videa, měla uchopenou výborně už v rozpracované fázi, i když samotná hratelnost se nezdá být bůhví jak výjimečná a zajímavá.

Na tom ale tvůrci určitě ještě měli zapracovat,  kdyby od Segy nepřišel befel a vývoj nebyl zastaven – mimojiné na konto neobroušeného RPG diamantu, za který považuju špionážní RPG Alpha Protocol. S tím vývojáři z Obisidianu žádný velký komerční úspěch nenadělali a přijde mi zajímavé se ptát, proč se Sega rozhodla dále financovat vývoj právě Alpha Protocol a ne Aliens RPG. Snad se o tom jednou někdo zainteresovaný rozpovídá.

Nejnovější články