Cosmic Star Heroine je tahové RPG od tvůrců Cthulhu Saves the World
zdroj: tisková zpráva

Cosmic Star Heroine je tahové RPG od tvůrců Cthulhu Saves the World

22. 12. 2014 17:02 | Video | autor: Aleš Smutný |

Agentka Alyssa L'Salle je nejlepší z nejlepších, takový kosmický James Bond, který zachránil bezpočtukrát různé světy. Když ale odkryje vládní konspiraci, její bývalí šéfové ji podrazí a z Alyssy se stává vyhnanec. Jde po ní každá nepřátelská organizace, které kdy čelila, a musí se spoléhat jen na své dovednosti. Své a svých agentů. Taková je zápletka RPG Cosmic Star Heroine, které se inspiruje u raných her japonské provenience, a stojí za ním tým Zeboyd Games, který má na kontě třeba skvělou Cthulhu Saves the World.

Cosmic Star Heroine je 2D hra v tradičním pixelatém kabátku, který ale tentokrát není manýrou, nýbrž směřuje ke specifickému období JRPG. Hra nabídne tahové souboje, verbováním nových agentů ve stylu Suikoden her, a přestože tvůrci sází na humor, nepůjde o parodii - zápletka je myšlená vážně.

Zeboyd Games už s hrou loni prošli kickstarterem, přičemž vybraná částka 132 tisíc dolarů ukazuje, že hráčská komunita si jejich předchozí počiny dobře pamatuje. Vývoj stále pokračuje a na letošním PlayStation Experience autoři předvedli půlhodinové demo viz níže. Na záběrech není spousta věcí hotových, kupříkladu zvuky jsou jiné, z beden ve hře nepadají vtipy, ale je v nich kořist, a obecně spousta nedodělků padá na vrub alfa verzi. Zároveň je třeba říct, že hudební doprovod zní úžasně a herní systém je dostatečně známý na to, aby se fandové žánru těšili.

Cosmic Star Heroine vypadá solidně a při troše štěstí se příští rok objeví na PC, Mac, PS4 a PS Vita. Prozatím se ale musíme spokojit s půlhodinovým videem a oficiálními stránkami.

zdroj: YouTube.com

Nejnovější články