Conquest of Paradise k Europa Universalis IV předvádí náhodné mapy
zdroj: tisková zpráva

Conquest of Paradise k Europa Universalis IV předvádí náhodné mapy

14. 1. 2014 11:49 | Video | autor: Aleš Smutný |

Europa Universalis IV u nás zrovna vyhrála v kategorii nejlepší strategie za rok 2013 a přitom se připravuje na vydání první velké expanze s názvem Conquest of Paradise. Název celkem jasně naznačuje, že v datadisku půjde o kolonizaci Ameriky respektive boj proti kolonizaci Ameriky - podle toho, jakou roli si vyberete.

S novým vývojářským deníkem se vrací sympaťák Johan Andersson a vysvětluje jak bude vypadat nový systém, který vám umožní vytvořit si náhodnou Ameriku. Někdo sice touží po historické akurátnosti a bude chtít, aby Nový svět vypadal tak, jako ve skutečnosti, ale jiní zase požadují uspokojení objevitelského ducha.

Pro ně bude k dispozici možnost nechat hru vytvořit Ameriku jako náhodně formovaný kontinent se vším, co k tomu patří, tedy přírodou, počasím atd. Video vám tak ukáže třeba Ameriku ve formě rozplizlého, ostrovy obklopeného útvaru, na němž najdete domorodé kmeny. Podle pozice jednotlivých regionů pak bude distribuováno počasí a další vlastnosti.

Výhoda takto náhodně generované mapy je jasná. Stejně jako Kolumbus a jeho následovníci nebudete vědět jak je nový prostor formovaný a vše bude mít takový „civilizační“ nádech objevování neprozkoumaného. Už nebudete moci počítat s vědomím, že támhle bude pobřeží a tam uzavřete cestu do jižní části. Ale jak už bylo řečeno, pokud budete chtít zopakování reálné situace, hra vám v tom bránit nebude. Europa Universalis IV: Conquest of Paradise vyjde tento měsíc.

...

Nejnovější články