Cities XXL pokračuje v sérii městských strategií od Focusu
zdroj: Vlastní foto autora

Cities XXL pokračuje v sérii městských strategií od Focusu

11. 12. 2014 18:26 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Zatímco se EA snaží fanoušky urbanistických budovatelských strategií nalákat dvacet let starým SimCity 2000 zdarma, Focus Home Entertainment přichází s ohlášením vývoje Cities XXL (homepage), neoriginálně pojmenovaným pokračováním předešlých dílů Cities XL. Jak napovídá název, nový díl přinese starou hratelnost a nafouknutý obsah. Úvodní upoutávka je přitom díky svým urbanistickým vizuálům potěchou pro oko každého virtuálního starosty.

Zřejmě nepřekvapí, že Cities XXL poběží na vylepšením enginu předešlých her v sérii. Vývojáři prý především kladli důraz na optimalizaci uživatelského rozhraní. Celkově hra nabídne více než 1000 budov, 70 map včetně nových prostředí i nové prvky hratelnosti, umožňující vybudovat nejvíce ekologickou metropoli v řadě (a logicky tak zřejmě i nejvíce znečištěnou u hráčů, kteří se vydají opačnou cestou totálního industrialismu).

V dalších číslech hra nabídne tradiční sytém čtyř typů obyvatel a hustoty zabydlení, stejně jako různé variace komunikací. Ty budou nově odpovídat specifickým silnicím dané země (zmíněna je Francie, Anglie, Německo atd.). Kdo nebude chtít budovat vlastní metropoli, může si vystačit se správou malého městečka a sledovat jeho individuálně žijící obyvatele.

Nově Cities XXL přinese i podporu Steam Workshop, a tak i snadnější implementaci fanouškovských počinů. Může je vytvářet každý skrze slibované nové a zdarma šiřitelné nástroje.

Zatím nepadlo ani slovo o termínu vydání, hádáme-li však dle předešlých počinů Focusu, vydání hry nezabere dlouho času. Závěrem však nezbývá než doufat, že do budoucna Focus změní vymýšlení názvů dalších dílů série. Cities XXXL totiž vyvolávají jisté nešťastné asociace na filmy pro dospělé...

zdroj: Archiv

Nejnovější články