Cities: Skyline se chlubí reálnou simulací vody v rámci měst
zdroj: tisková zpráva

Cities: Skyline se chlubí reálnou simulací vody v rámci měst

6. 3. 2015 9:27 | Video | autor: Adam Homola |

Čert ví, kdy se dočkáme dalšího Sim City. Vzhledem k čerstvému zrušení hlavního studia Maxis to asi bude nějakou dobu trvat. Naštěstí tu máme i jiné městské budovatelské strategie a jednou z nich je i nadcházející Cities: Skylines. Ta už od začátku působí jako reakce na stížnosti hráčů na Sim City a tak se nebojí třeba ani obřích měst. Tvůrci si teď při nás připravili už poslední vývojářský deníček, který se zabývá simulací systémů běžících pod kapotou.

Nutno podotknout že pod vaší kapotou - Cities: Skylines vás nebude, na rozdíl od původní verze nového Sim City, nutit hrát s připojením k internetu. Ale o tom nové video není. V něm vám chtějí vývojáři představit hlavně některé systémy, přičemž jeden z nich si tady odkroutí svoji žánrovou premiéru. Systém pro reálnou simulaci vody totiž v žádné městské budovatelské strategii doposud nebyl, pokud mě nešálí paměť a vývojáři nelžou. Voda by tady neměla být jen nějakou modrou texturou která se táhne městem a vypadá hezky.

Voda bude mít díky Dynamic Water System svoji vlastní masu a směr, kterým poteče. Obojí je zpracováno uvěřitelně, takže bude záležet na tom, kam postavíte třeba čističky a další budovy které mají s vodou co dočinění. Neopatrným umístěním podobných budov můžete znečistit kus města, protože bordel se ve vodě neztratí, ale prostě poteče společně s proudem dál...

zdroj: YouTube.com

Stejně tak je třeba dbát na chytré umístění přehrad - když to s nimi nepromyslíte, můžete bez problémů celé město zaplavit. Chybět nebudou pochopitelně ani klasické zóny: obytná, industriální a komerční, jejichž správa by měla být relativně příjemná. Když se totiž rozhodnete nějakou část města přejmenovat, nebo jí upravit pravidla, jednoduše vyberete District Tool a podobně jako v grafickém programu ji tahem myši přemalujete. Tím ji zvolíte a pak s vybranou oblastí můžete pracovat dál.

Kolem Cities: Skylines sice není takový hype a očekávání, jako kolem posledního Sim City ještě před jeho vydáním, ale něco mi říká, že tady se tolik nespálíme. Vypadá to, že vývojáři ví co hráči chtějí a co chtějí oni sami. A my se už 10. března přesvědčíme, jestli tady tvůrci svým slibům dostáli. Hra bude dostupná na PC, Mac a Linux.

Nejnovější články