Burácející moře a děla v ukázce z Assassin's Creed IV: Black Flag
zdroj: tisková zpráva

Burácející moře a děla v ukázce z Assassin's Creed IV: Black Flag

27. 8. 2013 18:50 | Video | autor: Aleš Smutný |

Tohle si nechám líbit. Co na tom, že se lodě chovají jako modely na dálkové ovládání - vždyť věrná simulace korábu by zabrala jen kvůli přibližování soupeřů „pár“ desítek minut. Assassin's Creed IV: Black Flag servíruje intenzivní pirátskou zábavu a k tomu atraktivní sandbox. Stačí příjemná hudba, houpání na vlnách a už bych ani nemusel mít rozmáchlé střety.

Ale ostatním by to nestačilo a tak na videu v článku sledujeme hektický střet, kdy (ještě na začátku hry) Jackdaw bojuje najednou s malou pevností a nepřátelskou lodí. Vzduchem létají kusy dřeva, vše zakrývá dým, posádka řve i jásá. Navíc beru jako velké plus, že ani při přechodu do bitvy o pevnost neztrácí hra atmosféru a nádech hektického, dynamického střetu.

Zřejmě nejvíce mě potěšily dialogy. Pokec s pirátem z Trinidadu není nijak objevný, ale evokuje ta správná pirátská klišé. Pak je tu rozhovor s velitelem pevnosti a nějakým templářským poskokem. Po předchozích hrdinech, kteří i přes určitou aroganci (nebo v případě Connora nijakost) byli jaksi důstojně se chovajícími protivníky přichází Edward.

Ten bude určitě jiný, protože místo slovních výměn rovnou přejde k věci a vysvětlí protivníkovi, že když nezačne mluvit, přijde na řadu mučení. A jak praví stará inkviziční moudrost, odřezané rty rozvážou nejeden jazyk. Assassin's Creed IV: Black Flag opravdu začíná vypadat nebezpečně skvěle.

...

Nejnovější články