Bratrská tragédie z Japonska - video představuje další postavy z Overwatch
zdroj: tisková zpráva

Bratrská tragédie z Japonska - video představuje další postavy z Overwatch

17. 5. 2016 10:53 | Video | autor: Aleš Smutný |

Overwatch sice je ryze multiplayerová střílečka, kde o příběh nezavadíte, ale to nebrání Blizzardu v produkci dalších a dalších skvělých videí, která se věnují právě příběhovému pozadí. Konečně došlo i na dějovou linii, která je s ústředním motivem vzestupu, a pádu organizace Overwatch spojená jen okrajově. Klip Dragons se věnuje dvojici Hanzo a Genji, což jsou synové vůdce vlivného japonského klanu Šimada.

Dědicem klanu byl Hanzo, který chtěl po Genjim, aby se více zapojil do jeho řízení. Genji byl ale od otce rozmazlený, a přestože prošel skvělým tréninkem, trávil většinu času na večírcích než starostí o budoucnost klanu – na rozdíl od uvědomělého a vždy vážného Hanza. Po smrti otce mezi oběma bratry došlo k roztržce, která skončila Genjiho smrtí… Jak se alespoň Hanzo domnívá.

Genji přežil a Overwatch jej dal dohromady, byť z něj udělal kyborga. Zatímco Hanzo se z vraždy svého bratra nevzpamatoval, opustil klan Šimada a stal se potulným žoldnéřem, Genji se snažil působit jako operativec Overwatch. Neustálý střet jeho robotické a lidské stránky jej ale vyhnal pryč, a pomohl mu až robotický mnich Zenyatta, další z hratelných hrdinů.

zdroj: Archiv

Při pohledu na práci, jakou si Blizzard s těmito klipy dává, člověka opět napadne, jaká je škoda, že nevytvoří celovečerní film. Každopádně, oba hrdinové předvedou na záběrech videa všechny své klíčové schopnosti, které musíte zvládnout, abyste s nimi mohli úspěšně hrát (a u obou to platí stejně, protože jde o postavy obtížné na dokonalé zvládnutí). Hanzo má samozřejmě svůj luk, tříštivý šíp, lezení po zdech a ultimátku s dvěma draky. Genji pak šurikeny, katanu, bleskový pohyb a odrážení projektilů.

Overwatch vychází 24. května na PC, PS4 a Xbox One.

Nejnovější články