Bohemian Killing vás postaví před soud ve steampunkové Paříži
zdroj: tisková zpráva

Bohemian Killing vás postaví před soud ve steampunkové Paříži

16. 5. 2016 14:53 | Video | autor: Aleš Smutný |

Polské studio Moonwalls prezentuje svojí hodně netradiční detektivní adventuru Bohemian Killing v novém videu. Stejně jako v rámci hry, se i ve videu střídají dvě roviny – soudní a vzpomínková. Ocitáte se totiž v roli Alfreda Ethona, který byl obviněn z vraždy mladé dívky. Není vlastně jisté, zda vraždu spáchal, respektive, zdá se, že to bude záležet na vás a na tom, jak odehrajete vzpomínkové mise. Protože v nich tkví kouzlo této hry.

Před soudem jsou předkládány důkazy a na každý z nich navazuje vzpomínková sekvence, kdy hrajete danou pasáž a interaktivně tak formujete budoucnost. Kupříkladu svědek uvedl, že vás viděl v šatech od krve. Na vás je, jak se s danou situací popasujete. Teoreticky nemusíte jeho svědectví rozporovat, spíš ale buď zkusíte ukázat, že lže a nebo, že celou situaci vykládá špatně.

Kupříkladu, když se kolem něj proplížíte, tak vás neviděl (jen to musíte nějak dokázat). Nebo se přimotáte do hospodské rvačky máte důkaz, proč jste od krve. Případně se říznete při holení. Jen hrozí, zda důvod, že tolik krve pochází z pouhého říznutí při holení nevyvolá mnohem více následných otázek u soudu.

Princip Bohemian Killing spočívá v provázání příběhového vyprávění a průběžného měnění dějové linie. Marcin Makaj, šéf vývoje, říká, že žádný průchod hrou není špatný, prostě vás dovede k jinému průběhu a konci. Každý z důkazů pak může být vyvrácený řadou činností, ale nemusí být. Pro žalobu i obhajobu bude klíčové, jak se chováte během vzpomínkových misí. Vliv bude mít třeba i skákání na místě. Pokud si takhle poskočíte na ulici a někdo to uvidí, okamžitě to vzbudí otázky, zda jste duševně příčetný. Kdo si poskakuje jen tak na ulici?

Svou roli ve vyprávění sehraje i steampunková Paříž 19. století. V této verzi historie došlo k Velké revoluci, která vedla ke společenskému i technologickému pokroku. Vy jste mladý vynálezce, který těží ze své kreativity, což se mnoha lidem nelíbí a tak na vás možná nastražili obvinění z vraždy. I když, to, jak to s vraždou bylo vlastně určí vaše kroky ve hře. Bohemian Killing zní nápaditě a originálně. Snad bude finální verze disponovat slibovanou flexibilitou a znovuhratelností. Kdy hra vyjde zatím nevíme, ale bude to na PC, Mac a Linux.

zdroj: Archiv

Nejnovější články