Bláznivé nápady v prvním vývojářském deníku z Dragon Age II
zdroj: tisková zpráva

Bláznivé nápady v prvním vývojářském deníku z Dragon Age II

9. 12. 2010 17:33 | Video | autor: Aleš Smutný |

Nad změnami v druhém dílu Dragon Age se mnoho skalních příznivců pohoršuje, ať už jde o akčnější systém boje anebo fakt, že už zde nebude rozsáhlá customizace postavy, ale budete spjati s předvytvořeným hrdinou - Hawkem. Tvůrci některé své kroky vysvětlují v tomto vývojářském deníčku. Z celého videa je cítit snaha po inovaci, ovšem v rámci mezí BioWare. Ve chvíli, kdy spatříte „nové“ kolo schopností, bude vám jasné odkud vítr fouká (z Normandie).

Od DAII tedy můžeme očekávat zážitek velmi podobný Mass Effectu, čemuž odpovídá i koncept Hawka. Je to špatně? Pro někoho ano. Zdá se, že RPG starého typu se definitivně stávají záležitostí Drakensangů apod. Nicméně atmosféru, líčení příběhu a celkové tempo vyprávění, což je neméně důležitá věc, snad oceníme víc, než v občas trochu "hrubějším" Dragon Age: Origins.

Kromě několika dalších záběrů ze hry (dialog dvou totálně zakrvácených postav je docela úsměvný) se dočkáte i velmi pěkných koncepčních animovaných sekvencí. Nemusíme s tvůrci ve všem souhlasit, ale to nezmanemá, že nemusíme vyslechnout jejich argumenty. A ostatně, ani fantasy ve stylu Mass Effectu nemusí být k zahození, ne? 


Hra vyjde 11. března na PC, PS3 a X360.


Nejnovější články