Bethesda vysvětluje definici multiplayeru v podání nového Dooma
zdroj: tisková zpráva

Bethesda vysvětluje definici multiplayeru v podání nového Dooma

14. 9. 2015 16:02 | Video | autor: Honza Konfršt |

E3 je sice již daleko za námi, to však nebrání tomu, aby se i ještě měsíce poté neobjevovaly další a další dosud tajemstvím zahalené materiály. Nejnověji se tak můžeme podívat na E3 prezentaci multiplayeru nového Dooma. Punc něčeho zajímavějšího tomu však dodává komentář hned trojice vývojářů – video svým hlasem a postřehy doplňují Garrett Young, generální manažer id Software, výkonný producent Marty Stratton a art direktor Hugo Martin.

Jak jsem již nakousl, video se zaměřuje na ukázku multiplayeru a především pak na to, jak rychlá akce to vlastně je. Vzpomeňme například na fakt, že poslední velké FPS z dílen Bethesdy (Wolfenstein: The New Order) multiplayer neobsahovala vůbec, a tak se jedná svým způsobem o jistou formu návratu. Zapomínat ovšem nelze ani na to, že obě hry má pod palcem tým jiný, a tak se jistě není třeba vůbec ničeho obávat. Naopak, id Software mají se síťovou hrou bohaté zkušenosti a následující záběry to dokazují.

Za zajímavost videa stojí například kratičké představení nového režimu, ve kterém se jeden hráč ocitá v roli samotného démona. Marty Stratton něco takového pak trefně popisuje jako Doom verzi quad damage, což je power-up známý z multiplayeru série Quake.

Mrkněte na video a především pak na jeho rychlost – ta prý zároveň poukazuje na to, jak rychlý bude i singleplayerový zážitek. V tom bude hráče popohánět kombinace prostředí a umělé inteligence podobně, jako tak činí ostatní hráči v rámci síťové hry. To jen podtrhuje náznaky toho, že vývojáři upouští od vydařené hororové atmosféry třetího dílu a posouvají se blíže k brutální frenetické akci. Uvidíme, jak to ve finále dopadne, a zda se do singleplayeru dostane například také ve videu předváděný vertikální pohyb. Plná verze hry by pak měla vyjít na nové konzole a na PC během prvního či druhého kvartálu příštího roku.

zdroj: Archiv

Nejnovější články