Barevný světa Borderlands ožívá v adventurní sérii od Telltale
zdroj: tisková zpráva

Barevný světa Borderlands ožívá v adventurní sérii od Telltale

25. 11. 2014 17:26 | Video | autor: Aleš Smutný |

Dvě postavy, jeden příběh (se dvěma verzemi) a svět Borderlands. Díky třem hrám a bezpočtu DLC nabobtnal v hodně specifické universum, které snad pobaví i bez frenetické akce z hlavních her série. Právě na poli vyprávění a vykreslení světa se pokusí prorazit i profíci z Telltale s titulem Tales from the Borderlands. Telltale sekají svůj model interaktivních seriálových adventur v různých světech jako český obuvník cvičky a už dnes se mohou Borderlands fanatici přesvědčit, jestli jim sázka na jistotu opět vyšla (nebo ne).

V Tales from the Borderlands sledujte jedny událostí ze dvou různých úhlů pohledu, každý samozřejmě zabarvený subjektivním vnímáním obou „hrdinů.“ Je tedy možné, že ani jeden z nich nebude moc blízko realitě, ale o to humornější snad budou vzniklé situace. Bez humoru by to ostatně nebyla pořádná hra ze světa Borderlands.

Dnešní vydání Tales from the Borderlands a brzké vydání první epizody Game of Thrones mi ale připomíná, jak mě epizodicky model v podání Telltale irituje. Jde možná o produkčně i distribučně vhodnou metodu, ale nebaví mě čekat klidně i měsíce na každý další díl. V mezičase totiž zapomenu, co se dělo v předchozí epizodě. Extrémním případem byla třeba první série Wolf Among Us, což byla z půlky detektivka, u které je naváznost děje zásadní. Když si ale člověk musí děj epizody, kterou hrál před dvěma měsíci, připomínat na internetu, aby se rychle zorientoval, není to věru zábava.

Chápu, že se Telltale inspirovali strukturou tradičních seriálů, ale v seriálech většinou dělí vydání jednotlivých dílů týden až dva a ne měsíc nebo i víc. Bohužel ale v dohledné době změnu čekat nemůžeme, proto si počkám až vyjdou všechny epizody a teprve poté si Tales from the Borderlands zahraju.

PC verze by měla být k dostání ještě dnes, verze pro Mac 27. listopadu, majitelé Xbox One 26. se dočkají listopadu a pro X360, PS4 a PS3 vyjde hra až 3. prosince.

zdroj: Vlastní

Nejnovější články