Animované video z Dead Rising 4 připomíná, že Černý pátek dělá z lidí zombie
zdroj: tisková zpráva

Animované video z Dead Rising 4 připomíná, že Černý pátek dělá z lidí zombie

12. 9. 2016 10:00 | Video | autor: Aleš Smutný |

V novém traileru vytváří tvůrci Dead Rising 4 vtipnou, byť celkem očekávatelnou paralelu mezi davy lačnícími po slevách na Černý pátek a davy lačnícími po lidském mase… pořád. A samozřejmě, co je lepšího pro Dead Rising a hordy zombií, než obchodní dům plný hraček plný improvizovaných nástrojů zabíjení, kterými ony hordy můžete devastovat?

Dead Rising 4 se odehrává deset let po událostech prvního dílu, což je trochu symbolické, jelikož první a čtvrtý díl dělí právě deset let. Vrací se také původní hrdina Frank West, který se vrací do Williamette, místa původní nákazy, aby zjistil, co se tehdy opravdu stalo.

Jak se tedy zdá, čtyřka bude navazovat na „opravdový“ Overtime konec, k němuž nebylo moc snadné se dopracovat. Respektive, bylo to dost obtížné a jsem zvědavý, zda se čtyřka alespoň vzdáleně bude blížit nekompromisní obtížnosti prvního dílu. Vzhledem k tomu, že zde bude absentovat žádné časové omezení už nyní jde říct, že tentokrát to bude mít Frank o hodně lehčí.

zdroj: Archiv

Není to tak šokující, protože autoři asi cílí na uvolněnější sandboxovou hratelnost v celém městečku a chtějí tak uvolnit tlak na hráče v podobě časového limitu a časově přesně umístěných událostí. Bylo by ale hezké, kdyby si hra udržela něco ze seriózních tónů jedničky. Ta sice byla naprosto šílená co do použití improvizovaných zbraní, ale příběh byl docela pesimistický. Dead Rising 4 vyjde na PC (Win 10) a Xbox One 6. prosince, ale oboje je jen časově exkluzivní.

Nejnovější články