Akční arkáda Spartan Strike přivádí Halo sérii zpět na PC
zdroj: Reddit

Akční arkáda Spartan Strike přivádí Halo sérii zpět na PC

16. 10. 2014 11:25 | Video | autor: Ladislav Loukota |

Ačkoliv první Halo hra měla původně vyjít na PC a podobat se spíše jakési sci-fi variantě Operace Flashpoint, v průběhu vývoje hru (i studio) koupil Microsoftu a udělal z ní vlajkovou loď konzole Xbox. Halo hry se tak na PC objevují jen zřídka a když už, tak se velkým zpožděním. Malou náplástí na tento neutěšený stav má být shora viděná singleplayer akce Halo: Spartan Strike, která vyjde výhradně pro Windows 8 platformy.

Spartan Strike naváže na zjevně dobře prodávanou arkádu Halo: Spartan Assault z loňského roku. Dočkáme se v ní tradičního pochodování mapou a likvidování vln Covenantů i dalších protivníků. Ačkoliv hra začíná během zápletky Halo 2, jak je vidět i z lokací v New Mombasa, objevit se mají i Prometheani, tedy záporáci z Halo 4. Vývojáři krom nových lokací, vozítek, nepřátel a zbraní slibují i podstatně vylepšené ovládání, které bylo Achillovou patou Halo: Spartan Assault.

Hra se bude od prosince prodávat za 5,99 dolarů pro Windows 8 platformy včetně Surface a Windows Phone - iOS nebo konzolové verze se momentálně neplánují. Koupě hry pro Windows zajistí možnost hru vyzkoušet na všech platformách, alternativně bude možné sáhnout i po verzi na Steamu, která nabízí achievementy a další steamovské propriety. Dobrou zprávou je, že oproti Spartan Assault už tento díl neobsahuje mikrotransakce.

Halo: Spartan Strike odhalili kolegové z IGN skrze záběry z hraní a rozhovor s jedním z vývojářů, který se nebojí říct, že jde primárně o mobilní záležitost, co oproti předchozí hře nabídne delší kampaň, více možností používat vozítka, ale v prvé řadě mnohem lepší ovládání. Při hraní PC verze se člověk neubrání pocitu, že má pod rukama nafouknutou mobilní hru, ale nikdo neříká, že její hraní musí být nuda. Naopak. Třeba se tento rok dostaneme k tomu, abychom Spartan Strike zrecenzovali...

Nejnovější články