Adventura The Book of Unwritten Tales 2 připomíná úsměvným videem zítřejší vydání
zdroj: tisková zpráva

Adventura The Book of Unwritten Tales 2 připomíná úsměvným videem zítřejší vydání

19. 2. 2015 15:05 | Video | autor: Aleš Smutný |

Sympatická klikací adventura The Book of Unwritten Tales 2 prošla obdobím early accessu a hrdě hlásá, že je připravena na zítřejší vydání ostré verze. Abyste pochopili, jaký styl humoru mají její tvůrci z KING Art rádi, přihodili i video, které skoro nijak nesouvisí s herním obsahem a místo toho sází na parodii. Zpívaný motiv si bere z oblíbené scény z prvního filmového Hobita a v textu teskně zpívané hospodské písně si dělá legraci z DRM, free-to-play, mikrotransakcí, pay-to-win, trollování a kdoví čeho ještě.

Tohle šití do současných herních tendencí tohoto stylu je možná od The Book of Unwritten Tales 2 trochu pokrytecký, vzhledem k tomu, že hra prošla nejprve Kickstarterem, kde se s přehledem získala požadovanou částku. Navíc následně vyrazila na early access, kde svůj obsah vydávala epizodicky (byť u early accessu je to opravdu prominutelné). Jestli tohle není další soubor současných trendů v herním byznysu, tak už nevím...

Ale všem výtkám ubírá ostří fakt, že samotné video není kousavé, nese se v odlehčené atmosféře a snaží se hlavně pobavit, ne se stavět do role arbitra. Ostatně na dělání si legrace z rlzných známých příběhů, značek a věcí z reálného světa tahle hra z velké části stojí. Pro samotnou The Book of Unwritten Tales 2 je tak důležitější, že zítra vychází jak ve verzi s DRM na Steamu, tak i ve verzi bez DRM na GOG.com. Vrací se Wilbur, Ivo, Nate a Critter a samotný svět Aventásie, který tohle kvarteto nepravděpodobných hrdinů bude opět potřebovat.

zdroj: Archiv

Nejnovější články