Adventura Montague's Mount hodlá zopakovat úspěch Dear Esther
zdroj: tisková zpráva

Adventura Montague's Mount hodlá zopakovat úspěch Dear Esther

27. 6. 2013 14:20 | Video | autor: Ladislav Loukota |

dlouho jsme tu neměli hru, která by žádala o podporu na Steam Greenlight, což? Logický titul Montague's Mount má patřit do nové generace „adventur“ z pohledu první osoby, při nichž jde jak o řešení rébusů, tak i artové cestování po pustých končinách a odhalování tradičně nepochopitelné metazápletky. Na první i druhý pohled tak Montague's Mount působí trochu jako kopie Dear Esther – to však ani v nejmenším nevadí.

Dle herního zážitku redaktora Rock Paper Shotgun je v Montague's Mount stále výrazně přítomná i rébusová část, nutno však dodat, že oba tituly sdílí nebezpečně velké množství styčných ploch – včetně zasazení na pustý ostrov, kde se hrdina snaží odhalit jakousi *pravdu*, nebo prvních slov traileru znějících "Dear Rachel". Trailer k tomu však zároveň přihazuje i rozkošný přízvuk hlavního vypravěče, a především děsivou atmosféru, až by se dala krájet.

Titul cílí na PC, Linux a Mac a mají ho pod palcem vývojáři z PolyPusher Studios, kteří doposud tvořili spíše neherní software grafického typu. PolyPusheři nás proto laskavě žádají o palec nahoru na Greenlightu, čili je-li hra s nevyslovitelným názvem Montague's Mount vaším šálkem kávy, směřujte své virtuální kroky sem.

...

Nejnovější články