Zaklínače 2 pro X360 bude distribuovat Namco, rozhodl soud
zdroj: tisková zpráva

Zaklínače 2 pro X360 bude distribuovat Namco, rozhodl soud

8. 12. 2011 10:00 | Téma | autor: levis |

CD Projekt má problém: nadcházející xboxový port Zaklínače 2 bude muset ze zákona nabídnout k distribuci firmě Namco Bandai. Rozhodl o tom francouzský soud v Lyonu, podle nějž musí zástupci CD Projektu předložit nabídku na distribuci Namcu do 15 dnů. Pokud tak neučiní, hrozí CDP pokuta ve výši 15 tisíc euro za každý zmeškaný den.

Že nevíte, o co jde? CD Projekt s Namcem kdysi uzavřel smlouvu o distribuci, ale obě firmy si ji vyložily po svém. CD Projekt měl za to, že smlouva se vztahuje jen na Zaklínače 2 pro PC, a Namcu se zase nelíbilo, že vývojáři si nejprve sami odstranili DRM ochranu ze hry a poté si pro distribuci xboxové verze sehnali konkurenci z THQ.


Soud prostudoval všechny dokumenty a rozhodl o tom, že CD Projekt své smlouvy skutečně sepsal tak, že distribuovat xboxového Zaklínače 2 by mělo Namco Bandai. Znamená to něco pro hráče? S největší pravděpodobností snad ne, ostatně třeba v Americe hru bude i nadále distribuovat Warner Bros. Je to ale špatná zpráva pro CD Projekt, který chce Zaklínače 2 pro X360 vydat v 1. čtvrtletí příštího roku.

Nejnovější články