Zaklínač 3: Divoký hon za dva týdny prodal čtyři miliony kopií
zdroj: tisková zpráva

Zaklínač 3: Divoký hon za dva týdny prodal čtyři miliony kopií

9. 6. 2015 16:05 | Téma | autor: Honza Konfršt |

Na sever od nás zřejmě teče šampaňské proudem a ještě chvíli tomu tak bude – od 19. května, kdy vyšel třetí Zaklínač, napříč trojicí platforem dokázal prodat na 4 miliony kopií a prodeje tak předčily nejen veškerá očekávání, ale i předchozí díly této povedené RPG ságy. Zakladatel CD Projektu RED Marcin Iwiński otevřeným dopisem děkuje všem fanouškům za podporu i pochvalná slova z komunity a těší se nejen z prodejů, ale i přijetí u kritiků – na serveru Metacritic se zatím hra průměrným hodnocením drží nad 90%.

"Od dne vydání jsme obdrželi tunu pozitivních reakcí a slov podpory. Celkový počet emailů, který jsme dostali od vydání, v nichž nám pisatelé děkují, je úžasný a také hřejivý. Kéž by měli všichni vývojáři tak skvělou komunitu," rozplývá se Iwiński.

Abych byl úplně přesný, hranici 4 milionů kopií dokázal Zaklínač 3: Divoký hon překonat již za pouhé dva týdny. I díky tak nadšenému přijetí prý CD Projekt přičinlivě pracuje na novém obsahu. Fanoušci se tak mohou těšit na pravidelné aktualizace, DLC zdarma i na rozšíření větší – Geraltův příběh se sice se závěrečným dílem jedné trilogie uzavírá, definitivní slovo však ještě nedopověděl a čekají nás dva velké datadisky.

zdroj: Archiv

Nejnovější články