Xbox One umožní doma sdílet Gold účty a hry
zdroj: tisková zpráva

Xbox One umožní doma sdílet Gold účty a hry

12. 8. 2013 12:32 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Microsoft postupně vyjasňuje nebo spíše upravuje vše ohledně jejich služeb na Xbox One a je sympatické, že se vrací jedna ze služeb, která zanikla společně s veletočem, který zlikvidoval většinu DRM omezení. Nově totiž (pokud si to Microsoft zase nerozmyslí) půjde sdílet na „domácí“ konzolí jeden Xbox Live Gold účet, takže nebude třeba pro několik různých účtů kupovat stejné množství Goldu, aby se všichni dostali do multipalyeru a k bonusovým funkcím.

Systém by měl fungovat následovně. Konzoli budete moci označit jako „domácí“, což umožní, aby na ní byly zpřístupněny všechny prvky z Gold účtu, který jste si zaplatili. Přístupné budou pro všechny pčty, které se na konzoli zalogují, takže de facto pro celou rodinu, ale dá se stejně snadno představit si i studentské byty apod.

Gold u Xbox One nabídne nejen multiplayer, ale i další bonusové funkce, jako Game DVR, které umožní nahrávat záznamy ze hry a uploadovat je. Hodně dobře zní i fakt, že na domácí konzoli půjde sdílet vaši sbírku digitálně distribuovaných her, takže pokud si koupíte titul XYZ, dostanou se k němu na domácí konzoli i ostatní.

Přístup ke hrám a Gold účtu s vámi bude putovat i tam, kde se zalogujete pod svým účtem. Nicméně, už se nepřenesou tyto bonusy na danou konzoli. Znamená to, že přijdete ke kamarádovi, připojíte se se svým účtem, načež na konzoli půjde využívat Gold a stahovat z vaší sbírky digitálně distribuovaných her – ale jen dokud budete přihlášeni pod svým účtem. Jakmile se odlogujete, tyto výhody zmizí.

Jde o sympatický částečný návrat k tomu, co Microsoft sliboval původně. Tam bylo možné sdílet v rodině úplně všechny hry, ale samozřejmě to mělo důvod v tom, že všechny by byly v podobě digitálních licencí. I tak jde ale pro mnohé domácnosti a nebo skupiny o velkou výhodu.

Nejnovější články