Vývojáři z celého světa se spojí v akci HELP na podporu dětských obětí válek
zdroj: tisková zpráva

Vývojáři z celého světa se spojí v akci HELP na podporu dětských obětí válek

9. 9. 2015 18:23 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Znáte War Child? Hádám, že většina si tuto společnost pamatuje především z úvodní obrazovky Football Manageru. Nicméně tentokrát své síly s touto mezinárodní charitou spojí celá skupina herních vývojářů. Cílem jejich společného game jamu HELP: Real War is Not a Game je vybrat peníze na pomoc dětem zasaženým válkami po celém světě. Celou akci uvozuje mrazivé video, které staví osud jednoho takového dítěte do kontextu klasických FPS her.

Na rozdíl od tradičních game jamů, které se odehrávají na jednom místě během jednoho až tří dnů, HELP: Real War is Not a Game se bude odehrávat hned na několika místech světa a jednotlivé týmy budou mít šest dní na to, aby převedly své herní koncepty do reality. Výsledek jejich spolupráce pak bude vydán jako kompilace her v březnu příštího roku na Steamu, přičemž výtěžek půjde na humanitární pomoc skrze War Child.

Nutno říci, že často nejde o nějaké malé, nezávislé videoherní tvůrce. Seznam studií, která přislíbila svou účast zní: 343 Industries, A Brave Plan, Bossa Studios, Carbon Games, Creative Assembly, Curve Digital, Hardlight, Hinterland, Spilt Milk Studios, Sports Interactive, Team 17 a Torn Banner. Navíc nejde o konečný seznam, další jména přibudou. Hry budou vznikat v širokém spektru prostředí, od Unreal Enginu, přes Unity až po Gamemaker.

War Child takto navazují na dvacet let starou akci, v níž pro změnu hudební hvězdy vydělaly pro tuto charitativní organizaci 1,5 milionu liber. „Jsou to dvě dekády od chvíle, kdy se hudební průmysl spojil a vydal HELP album, kde jsme slyšeli skladby, jež vznikly pro mnoho dětí zasažených válkou. Dnes se herní průmysl stává novým velkým hráčem, přičemž představuje přesně ten druh tvůrčí odpovědi na současnou situaci, která pomůže War Child změnit víc osudů,“ zní prohlášení Roba Williamse, šéfa charity.

Hry, jež v rámci HELP: Real War is Not a Game vzniknou, se budou samozřejmě týkat tragédie, jíž pro děti válka představuje. Že nemusí nutně jít jen o fyzickou újmu vám ukáže video níže, které svým nekompromisním podáním kombinuje oblíbená systémová herní klišé (počítadla všeho, lékárničky, úkoly) s drsnou realitou války z pohledu dítěte.

zdroj: Archiv

Nejnovější články