Nejdříve se Stanislas Mettra vyjádřil ve smyslu, že prostě I Am Alive cestu na PC nenajde primárně kvůli pirátství. Nyní ovšem vysvětluje, že ona slova nebyla myšlena tak radikálně. „Opravdu rád bych viděl PC build téhle hry a určitě jsem tím nemyslel, že by se hra na PC nemohla objevit, může za to asi nějaké nedorozumění, protože angličtina není můj rodný jazyk“.
To nic ale nemění na tom, že Ubisoft se už dříve vyjádřil ve smyslu, že I Am Alive se na PC asi neobjeví. Jde tu tedy spíše o specifikaci Mettrova postoje. Ten se snaží vysvětlit, že se na PC nedívá skrz prsty. „Myslel jsem, že na PC verzi prostě ještě nedošlo. Pracujeme ale na tom, zda by se mohla vyrobit a to, co jsem řekl byly prostě příklady problematiky. Zjevně ale tohle rozhodnutí není na mně“.
Ve výsledku tak Mettra, chvályhodně, nestahuje svá prohlášení o pirátství, protože to už by zavánělo snahou zalíbit se. Vysvětluje svůj osobní pohled na věc. „Upřímně, který tvůrce her by nechtěl mít svůj výtvor na co nejvíce platformách, aby si jej zahrálo maximum lidí? Ale nejde o to, zda PC nebo konzole, na čem záleží je hra a zábava, která bude z ní lidem plynout“.
Takže ne, I Am Alive se asi na PC skutečně neobjeví, protože Ubisoftu se jednoduše nezdá celá konverze dostatečně profitabilní, ale není to proto, že by Mettra neměl rád PC. Každopádně už by to asi k téhle "kauze" stačilo.