Vyloučený hráč Hearthstone blitzchung odpověděl na rozhodnutí Blizzardu
zdroj: tisková zpráva

Vyloučený hráč Hearthstone blitzchung odpověděl na rozhodnutí Blizzardu

14. 10. 2019 10:30 | Téma | autor: Šárka Tmějová |

Blizzard o víkendu snížil trest pro profesionálního hráče Hearthstonu blitzchunga, který během oficiálního streamu vyjádřil podporu protestů v Hongkongu. Oproti původnímu ročnímu zákazu hraní si nezahraje jen šest měsíců a firma mu vyplatí vyhrané peníze, o které měl předtím přijít. Poprvé od začátku kauzy se k celé záležitosti vyjádřil i samotný blitzchung.

„Zaprvé jsem Blizzardu velmi vděčný, že přehodnotil svou pozici ohledně mého banu. Na začátku týdne jsem médiím řekl, že vím, že můj čin může být potrestán nebo mít následky, protože odvede pozornost od primárního účelu té akce. V budoucnu budu opatrnější a své názory a podporu Hongkongu na svých osobních účtech,“ píše Chung „blitzchung“ Ng Wai na svém Twitteru.

Ve vyjádření dále uvádí, že je vděčný za navrácení odměny i za zkrácení trestu, přestože říká, že šest měsíců je pro něj stále poměrně dlouhá doba. Také se zastal dvojice komentátorů, s nimiž Blizzard původně úplně ukončil spolupráci, po přezkoumání jim ovšem také zastavil činnost na půl roku, což si podle Blitzchunga ani tak nezasloužili.

Zodpověděl také palčivou otázku svých fanoušků, které zajímá, jestli se po skončení trestu vrátí k profesionálnímu hraní Hearthstonu. „Upřímně řečeno, zatím nemám tušení. Můj další turnaj bude nejspíš grandmaster v další sezóně, což je až za spoustu měsíců. Vezmu si nějaký čas na odpočinek a na rozmyšlenou, jestli na kompetitivní scéně zůstanu nebo ne.“

Blitzchung na dotazy komunity odpovídal také na svém Twitchi, ze standardní čínštiny a kantonštiny je na Redditu přeložil uživatel SiriusWolfHS. Z pohledu hráče se prý blitzchung necítí být v pozici, kdy by mohl herní společnosti soudit kvůli čínským penězům, protože nemá dost informací, co se děje za zavřenými dveřmi. Nedokáže tak ani posoudit, jestli v případě Blizzardu mělo jejich rozhodnutí co do činění s pročínským směřováním firmy.

Všem také poděkoval za podporu – někteří lidé si smazali účty na Battle.netu nebo chtěli vyjádřit svůj protest třeba na BlizzConu – avšak tvrdí, že takové chování podnítit nechtěl. Všichni prý mají právo si hry od Blizzardu užít a svou podporou hongkongských protestů ho nikdy nechtěl nějak poškodit.

„Ať už hry od Blizzardu hrajete, nebo ne, ať už se k dění vyjádříte, nebo ne, je to součást vaší osobní svobody. Neměli bychom lidi k ničemu nutit. Doufám, že ti, kteří zůstali neutrální nebo zticha nebudou lynčovaní davem. Ne že bych si vaší podpory nevážil, ale je to jejich svoboda. I když s vámi někdo nesouhlasí, musíme se navzájem respektovat. To je fundamentální demokratický princip.“

Nejnovější články