Vrátí se letošní díl Call of Duty do 2. světové? Odnož Anonymous říká, že ano.
zdroj: tisková zpráva

Vrátí se letošní díl Call of Duty do 2. světové? Odnož Anonymous říká, že ano.

26. 1. 2015 19:44 | Téma | autor: Petr Poláček |

Když dosáhne tento tweet jedné z odnoží skupiny Anonymous 3500 retweetů, dojde prý ke zveřejnění oficiálního traileru na Call of Duty: World at War II. Že o pokračování hry z roku 2008 nikdo nic neví? V pořádku, Activision žádný nový díl v sérii Call of Duty prozatím neoznámila, a soudě dle tradice by k tomu ani nedošlo dříve než v průběhu jarních měsíců. To by ovšem před několika dny nesměl komunitní manažer Xbox Canada Raj Patel umístit na svůj Twitter obrázek s římskou číslicí dva a Morseovým kódem, který hovoří o představení něčeho během Xbox akce 4. května. Patel posléze tvrdil, že šlo o neoficiální obrázek a test, co si o tom ostatní myslí, ale poster zveřejněný skupinou Anonymous spíše naznačuje, že k představení CoD: World at War II skutečně 4. května dojde. Pokud se k tomu Activision nebude muset odhodlat dříve pod "tíhou důkazů".

Když píšu "pod tíhou důkazů", myslím neoficiálně zveřejněných materiálů. Počet retweetů výše zmíněného tweetu Anonymous zdaleka mety 3500 nedosahuje, ale kdo ví, co se členům skupiny honí v hlavách. Pokud trailer v prackách mají a rozhodnou se jej zveřejnit, Activision s tím nic nenadělá. Taková je holt povaha dnešního digitálního světa. Když někdo chce, nic se neutají.

Zůstaňme ale prozatím u toho, že jde o spekulaci, což je pravda. Dokud neexistuje informace z oficiálních míst, nedá se svítit. Po dvojici her z blízké a mírně vzdálenější budoucnosti (Modern Warfare 3 od Infinity Ward a Ghosts od Sledgehmmer Games) je podle vývojářské kalendáře řada na vývojářích z Treyarch, aby pokračovali ve své linii Black Ops her, kterou rozjeli právě dílem World at War v roce 2008 a postupně na něj navázali v dvouletých intervalech díly Black Ops a Black Ops II. Posledně jmenovaná hra byla první v rámci série Call of Duty, která si zahrávala se sci-fi zasazením a zbraněmi. Zdá se tedy, že po dvojici podobných her tvůrci pod vedením Activision naznali, že je na čase vrátit se zpět do 2. světové. Když ne úplně, tak alespoň částečně.

B7-9utTCMAInV6d.jpg-large zdroj: tisková zpráva

Je to dobře? Je to o ničem? Netuším, protože mezi náruživé hráče Call of Duty nepatřím. Jisté je, že nějaký nový díl Call of Duty letos opět vyjde. A jestli to má být World at War II, jak se zatím zdá, tak asi není proč se tomu bránit. Skutečně jde jen o to, jestli Activision nechá všechny "zaručené" indicie a náznaky probublávat až do května, nebo je utne nějakým potvrzením předčasně. Ostatně, kdo si může být v dnešní době jistý tím, že nejde o nějakou formu virální kampaně. Já tedy ne...

Nejnovější články