Vesmírné cestování PULSAR: Lost Colony vypadá až podezřele dobře
zdroj: tisková zpráva

Vesmírné cestování PULSAR: Lost Colony vypadá až podezřele dobře

2. 9. 2013 14:56 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Aby bylo jasné, když Pulsar hodnotím kladně, myslím tím celkový koncept, ambice a systém, nikoliv vizuální stránku. Ta je, vzhledem k nezávislému původu hry, samozřejmě poněkud slabší. PULSAR: Lost Colony je vesmírný simulátor s kooperací. Cestujete v něm převelikou galaxií a hledáte mytickou Ztracenou kolonii z podtitulu.

V lodi s vámi budou i další členové posádky, které může potkat nepříjemná permanentní smrt. Jejich role se bude moci zhostit jak AI v podobě botů, tak i živí spoluhráči přes internet nebo LAN. Ve hře najdete patero povolání - Captain, Pilot, Scientist, Weapons a Engineer.

Základním kouzlem PULSAR: Lost Colony je ale primárně objevování. V každé hře se vygeneruje nová galaxie s novými planetami, budovami, nepřáteli apod. Systémově hra hodně připomíná FTL, ale když se podíváte na video, pochopíte, v čem je klíčový rozdíl. Pohled z vlastních očí nabízí skutečně atmosférické prohledávání opuštěných stanic, které dýchají tou správnou hororovou atmosférou. Hra nemusí mít fotorealistickou grafiku, stačí dobrý design a představivost na straně hráče.

Momentálně se PULSAR: Lost Colony pokouší uspět na Steam Greenlight. Hra by měla vyjít v létě příštího roku. V této chvíli jsou hotové alfa buildy a uzavřená alfa bude spuštěna v lednu příštího roku, což slibují i oficiální stránky.

Nejnovější články