V Ninja Gaiden 3 už protivníka na kusy nerozsekáte
zdroj: tisková zpráva

V Ninja Gaiden 3 už protivníka na kusy nerozsekáte

20. 9. 2011 11:47 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Nožičku useknete, druhou useknete a to naštvané torzo se za vámi pořád plazilo a chtělo vás alespoň ručičkami pomlátit.

Tak na tenhle výjev už můžete v Ninja Gaiden 3 zapomenout. Josuke Hajaši vysvětluje, že se tentokrát zaměřili na silnější dojmy ze samotného zabíjení, a tak prostě na kejkle s údy nedojde.

„V Ninja Gaiden 3 jsme se chtěli zaměřit na samotný akt toho, kdy někoho setnete mečem - tedy na to, jaké to je mečem zabít. Jakmile začnete odsekávat končetiny, váš nepřítel už není živý, stává se z něj věc“. Zdůvodnění je to hezké, ale opravdu čekáme ve zběsilé akční bojovce s ninjou, který má nyní ruku infikovanou chaosem, nějaké pocity z reálného zabíjení? Vždyť ta brutalita, přehnaná ad absurdum, tak nějak ke stylizaci celé série patřila. Nicméně, tvůrci zjevně chtějí brnkat spíše na temnější tóny.


„Když někoho seknete, cítíte jak, se bojí, stříká na vás krev, slyšíte jeho poslední dech – tohle je ten typ násilí, který chceme mít v Ninja Gaiden 3“. Podle Hajašiho je ale násilí skutečně nezbytné a neměli bychom počítat s tím, že Rjú vyměkne. „Je to temný hrdina. Pokud chcete nějakou snazší cestu, bez zabíjení lidí, tak ji určitě nehledejte v příběhu Rjú Hajabuzy. Jako temný hrdina musí dělat špatné věci, aby dospěl k dobru“. Hlavní ale nebude to, zda se protivníci rozpadávají na prvočinitele nebo vám při umírání funí do ucha. Hlavní bude, aby byl Ninja Gaiden zase tak zběsilý, brutální a hlavně náročný, jak jsme si navykli.

Nejnovější články