Uniklé dokumenty ze Zaklínač 3: Divoký hon odhalují spoustu spoilerů
zdroj: tisková zpráva

Uniklé dokumenty ze Zaklínač 3: Divoký hon odhalují spoustu spoilerů

23. 6. 2014 12:29 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Předem vás musím upozornit, že pokud hledáte spoilery, v tomhle článku je nenajdete, snad kromě opravdu malých. Takže se nebojte, nechceme vám hru kazit. Ale pokud byste je znát chtěli, řekneme vám, kde je můžete najít. Jestliže ale chcete být při hraní Zaklínač 3: Divoký hon jako tabula rasa, pak dál nečtěte. Nějakému zvídavému člověku se totiž podařilo ukrást (jiné slovo pro to není) dokumenty komentující alfa verzi hry z cloudového úložiště jednoho z vývojářů. Výsledkem je chaotická změť informací, z nichž se toho ale dá dost vyčíst.

Velkou část z nich shrnulo toto vlákno na Redditu, kde možná ještě chvilku najdete i dané dokumenty ke stažení. Výrazně vás před tím ale varuji, protože jsem v rámci novinářské povinnosti přečíst si o čem reportuji viděl třeba seznam questů a i když nemusí jít o finální podobu, mám solidní představu o tom, jak se bude po hlavní dějové lince v první polovině hry cestovat a do kterých měst se podíváme. Navíc z některých úkolů jde odtušit co se zde stane a když k tomu přidáte jiný dokument, dozvíte se i třeba skrze jaké prostory se to „něco“ stane. Vstup na vlastní nebezpečí, osobně nedoporučuji, připravíte se o část překvapení.

Jiné stránky se pak věnují částem dokumentů, které neobsahují konkrétní informace o hře, ale věnují se spíše komentářům k alfa verzi. Ta byla v únoru plně hratelná v rámci celého světa, bez nějakých překážek. 90 procent dialogů už bylo ve finální verzi, zbývající desetina bude doladěna během bety. Co se týče podpory dodatečných funkcí, je stanoveno, že v alfa verzi zatím (!) není podpora Kinectu, Smartglass, Companion aplikace, sociálních funkcí a konzolově specifických funkcí, což znamená, že v plné verzi budou. V rámci dodatku je potvrzeno hlasové ovládání přes Kinect, integrace sociálních médií, Smartglass s komentářem (?) a uvažuje se o využití světla na gamepadu PS4.

zdroj: Archiv

Dobře zní odstavec o funkčním generátoru dialogů včetně možností jako je využití Axii, uplácení, zastrašování – prostě klasické možnosti ze Zaklínače. V únoru byla ve vývoji trochu dál verze pro PC s tím, že konzolové verze alfy teoreticky obsahovaly chyby, které hru znemožňovaly dokončit. Pro finální podobu hry to samozřejmě nic neznamená. Další dokumenty vám prozradí jména postav (neotevírat, vážně) a dozvíte se, že Zaklínač 3: Divoký hon bude mít Prima Games průvodce. Vyhnul bych se i dokumentu s výčtem potvor, které budete lovit.

Jeden z dokumentů popisuje quest s Marigoldem a zní příjemně zábavně a přitaženě za vlasy. Víc si ale přečtěte sami. Podobně i popis knih a bonusů, které vám dají bych na vašem místě vynechal. To se týká i analýzy dema z E3. Překvapivě jde o jiné demo, než bylo na E3 prezentované, takže zjevně došlo ke kompletnímu přehodnocení toho, co bude vhodné ukázat. Dokument je ale zajímavý hlavně poznámkami k tomu, co je třeba v rámci takového dema ukázat (boj na koni, znamení, prsa) a také, že skutečně jde o přenos z hraní a ne jen vysílaný záznam, protože ne všechny věci, které jsou plánované se musí v demu objevit.

zdroj: Archiv

Mezi dokumenty najdete i popis některých potvor jako je ledový obr, který je pomalý, silný a extrémně agresivní, se speciálním útokem palicí, která vás srazí a nejde vykrýt. Také umí mocným dechem pohybovat s objekty na bojišti a Geralta se bude snažit srazit proudem smrdutého vzduchu ze svých plic ze srázu. Pokud byste si měli z dokumentů odnést nějaký ucelený dojem, což je věc náročná, vzhledem k tomu, že jde o směs na sebe nenavazujících a někdy i zastaralých informací, pak snad to, že vývoj jde dobře. Mít plně hratelnou alfa verzi rok před vydáním není vůbec špatné a i když samozřejmě většina bugů a nedodělků bude muset být ještě odstraněna, Zaklínač 3: Divoký hon nevypadá na zběsilou práci na koleni.

Nejnovější články