Ubisoft v současnosti připravuje tři Assassin's Creed hry
zdroj: tisková zpráva

Ubisoft v současnosti připravuje tři Assassin's Creed hry

17. 6. 2013 11:22 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Ubisoft nejsou troškaři, ale ono to asi jinak nejde, když došli k neblahému rozhodnutí, že každý rok přijde jeden Assassin's Creed. Vzhledem k tomu, že vývojářský cyklus jednotlivých AAA titulů není malý a počítá se na dva až tři roky, Yves Guillemot mohl s klidem prohlásit, že se momentálně v Ubisoftu pracuje na třech hrách s tímto jménem.

„Chceme si být jistí, že týmy, které tvoří rozdílné části mají dost času, dva roky či tři, takže mohou riskovat a případně dostatečně změnit svůj koncept, aby byl atraktivní a dostatečně neokoukaný“. Jednou z těchto tří her je Assassin's Creed IV: Black Flag, u dalších dvou není nic jisté. Je samozřejmě otázka, jak chceme počítat případné spin-offy jako byl Brotherhood a Revelations, ale v konečném důsledku je to asi jedno.

Největší obavy vyvolává otázka, zda se nám všechen ten vražedný freerun nezají. Každý rok jedno sousto, to je možná až příliš. Guillemot si je zjevně těchto obav vědom a reaguje na ně. „Tohle všechno je důsledkem faktu, že chceme mít prostor přicházet s inovacemi. Pro mne je formulka jasná – pokud dokážete pravidelně měnit hru a inovovat ji, fanoušci budou požadovat váš produkt v pravidelných intervalech. Naším úkolem je zajistit, aby týmy měly dost možností, energie a času, aby mohly podniknout všechny nezbytné kroky pro vytvoření hry s vysokou kvalitou“.

Samozřejmě můžete namítat, že se série v takovéto frekvenci rychle vyčerpá – a já s vámi budu souhlasit. Na druhou stranu, série jako je Call of Duty dobře ukazuje, že bez ohledu na vyčerpání tématu stále zájem o koupit nových a nových dílů je. A co si lid žádá, Ubisoft hodlá dodávat. U Assassin's Creedu bude vše záviset na zmiňovaných inovacích a celkovém zpracování. Další klopýtání, jakým byla trojka nemusí už série snést. Na druhou stranu, reakce z E3 na Black Flag jsou dost pozitivní, zdá se, že piráti a námořní boj přinesly do celkové hratelnosti něco svěžího.

Nejnovější články