Tvůrci Battlefield Hardline poslouchají komunitu a mění podle reakcí vlastnosti hry
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Battlefield Hardline poslouchají komunitu a mění podle reakcí vlastnosti hry

3. 7. 2014 13:45 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Důkaz, že první veřejná beta Battlefield Hardline k něčemu byla nabízí vývojářský tým v rámci rubriky Community’s Most Wanted. Ten zveřejnili na svých stránkách a rozepisují v něm konkrétní věci, ve kterých mění vlastnosti hry na základě hráčských ohlasů na jednotlivé herní prvky. Jde prý jen o část z celkového množství věcí, které mění na základě připomínek hráčů.

Kupříkladu pohyb bude o deset procent rychlejší, protože mnoha hráčům přišlo, že je příliš pomalý. Navíc se ještě o desetinku zvedne s vytaženou pistolí. Tým změní vizuální efekt ve chvíli, kdy jste pod efektem potlačovací palby. Ten už nyní neovlivní samotný zaměřovač, ale zbytek obrazu. Přidána budou i nová civilní vozidla a těžká vozidla zase dostanou slabší místa na zadním pancíři, aby je nebylo tak obtížné zlikvidovat.

Celý seznam změn najdete zde, ale vězte, že není definitivní, protože tým bude podobné soupisy zveřejňovat až do vydání Battlefield Hardline a ještě dál. Co mne ale zarazilo je pokračující existence podivnosti jménem Survivalist Gadget. Ten vás umí poté, co vás někdo zabije a není to střela do hlavy a nebo výsledek exploze, oživit. Což mi stále přijde naprosto absurdní a tak nějak podkopávající principy Battlefieldu obecně. Náhle nemáte jistotu, že se někdo, koho jste potvrzeně sundali za vámi nezvedne a nesundá vás.

Battlefield Hardline se díky tomu mění na podivná pravidla ze sci-fi, kdy musíte kontrolovat, jestli chlapík, kterého jste rozstříleli brokovnicí nezvedne. Tvůrčí tým zatím reagoval na kritiku části hráčů (protože jiné části se tahle funkce líbí) tím, že vás už neoživí s plným zdravím, ale jen jedním procentem a po pěti vteřinách. Což pořád není žádná výhra. Podle mne zrovna taková věc nemá co dělat ve hře o boji policistů se zločinci. Tedy pokud ta hra není z budoucnosti a to, Battlefield Hardline není.

Navíc to ještě více odstraňuje potřebu týmové spolupráce a mediků, kteří zvedají padlé spolubojovníky, protože výsledkem bude Rambo běhající po mapě se dvěma životy. Není ale všem dnům a nadějím konec, Battlefield Hardline vychází 21. října na PC, PS3, PS4, X360 a Xbox One. Do té doby nás ještě Survivalist Gadget může opustit...

zdroj: Archiv

Nejnovější články