Tvorba Skyrim modu Falskaar zabrala mladému tvůrci celý rok
zdroj: tisková zpráva

Tvorba Skyrim modu Falskaar zabrala mladému tvůrci celý rok

17. 7. 2013 13:47 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Spousta lidí si určitě říká „mít ten čas, udělal bych...“ a většinou zůstane jen u toho. Jenže devatenáctiletý fanoušek Skyrimu, Alexander J. Velicky, nezůstal jen u slov, ale rozhodl se, že prostě pro Skyrim svůj mod udělá a tečka. Co na tom, že mu to zabere celý rok každodenní práce. Po roce práce nakonec mod Falskaar vyšel a nutno říci, že ta práce je na něm vidět.

Velicky vypráví: „Organizoval jsem všechny, kteří se na tvorbě podíleli. Jen dabéři sami nahráli své dialogy a poslali mi je. Několik lidí mi pomáhalo s texturami a modely, někdo mi napsal knihu do hry, ale jinak jsem vše vytvořil a napsal sám“.

Falskaar není nic malého. Nabízí 25 hodin nového obsahu, rozšiřuje celý Skyrim o třetinu plochy, najdete zde tucty nových postav, úkolů, nový soundtrack a samozřejmě i nový dabing. Velicky ovšem do celého projektu nešel jen kvůli lásce ke Skyrimu. Pokukuje totiž po angažmá v Bethesdě a rozhodl se, že za člověka nejlépe mluví činy. A tak poté, co dokončil střední školu, vzal Creation Kit, domluvil se s otcem na tom, že nebude muset do práce a platit nájem, a bude se na sto procent věnovat tvorbě modu.

Sehnal celkem 29 dabérů, kteří vzešli z pohovorů, které Velicky pořádal. Celkem Falskaar zabral dva tisíce hodin práce a výsledek najdete na Nexus Mod. Reakce na Falskaar jsou obecně velmi velmi pozitivní. „Falskaar není perfektní. Nejsem expert, který by tvořil herní obsah posledních dvacet let a rozhodně se mám co učit. Vždycky se budu snažit zlepšovat a Falskaar by mi k tomu mohl pomoci“.

Stane se tak? Velicky není konkrétní, ale říká, že prý o něm ve společnosti ví. Bylo by sympatické, kdyby se skutečně do Bethesdy dostal. Cílevědomosti ukázal Velicky opravdu hodně.

Smarty.cz

Nejnovější články