The Sims 2 je horší než GTA, prý pedofilů ráj
zdroj: tisková zpráva

The Sims 2 je horší než GTA, prý pedofilů ráj

23. 7. 2005 12:12 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Jack Thompson.

To jméno si zapamatujte, protože ho v budoucnu určitě ještě několikrát v souvislosti s herním průmyslem uvidíte. A to i přesto, že do schopného vývojáře má tento člověk hodně daleko. Vlastně asi nikdy žádnou hru nevytvořil, zato se velice schopně angažuje v boji proti těm nejprodávanějším a nejoblíbenějším kouskům. Stojí mimochodem i za nedávným přehodnocováním zařazení titulu GTA: SA kvůli modu "Hot Cofeee" a jelikož jde o právníka, v minulosti několikrát zastupoval žalovanou stranu v případech trestných činů, jež byly spojovány se sérií GTA coby "návodným elementem" (např. i v případě trojnásobné vraždy tří policejních důstojníků 18letým chlapcem v Alabamě).
Obrázek zdroj: tisková zpráva Avšak nyní si vzal tento pán na mušku ještě větší trhák - hru The Sims 2 (recenze). Proč? Nebo kvůli čemu? No hádejte. Zbraně, násilí, drogy ani nic podobného v této hře společnosti Electronic Arts nenajdete, takže stejně jako v případě Hot Coffee, je mu opět trnem v oku sex, který zde postavičky provozují a speciálně pak možnost odstranění rozostření v inkriminovaných partiích, pokud je Simík nahý. Ovšem považte, co ve svém prohlášení Thompson říká! Ve svém výroku uvádí, že The Sims 2 prý podle herních zpravodajských serverů obsahuje přímou nahotu, včetně vyobrazení prsních bradavek, penisů, vagín a pubického ochlupení.

Co si budeme povídat. Kdo z vás někdy viděl hru The Sims 2 a použil onen "odhalující" cheat, ví, že nic takového se ve hře prostě nevyskytuje a EA se snaží vždy striktně vyvarovat veškerého sporného materiálu (viz kolejní dýchánky s džusem, apod. v datadisku Univerzita). Jenže to je milému Thompsonovi pravděpodobně jedno, koneckonců je teď po tom případu s GTA ještě v ráži, takže co by to nerozjel na plné čáře a nerozvinul svou "nudistickou" teorii ještě dále (byť je postavena na zcela evidentně mylném základě). Podle něj je totiž The Sims 2 kvůli možnosti odhalování genitálií v podstatě rájem pro pedofily, protože oblečení ve hře občas nesvléknou pouze dospělí Simíci, nýbrž také jejich malí potomci. (Tak a teď je to jasné, zde máte vy, co nevěříte, že hru nehrají pouze malé holky, vysvětlení takové prodejnosti!)

Obrázek zdroj: tisková zpráva A co na to říká Electronic Arts? Jeff Brown, prezident společnosti, obvinění komentoval slovy, že jde o nesmysl, neboť hra v žádném případě neobsahuje nic, co by bylo nepřiměřené cílové skupině zákazníků, tedy náctiletým, a pokud už hráč uvidí Simíky po použití cheatu nahé, tak akorát zjistí, že nemají žádné genitálie, podobně jako Ken a Barbie. Řeklo by se, že tím se celá kauza skončí a pan Thompson po tom trapasu se zarděným líčkem raději zmizí ze scény, ale opak je pravdou. Ještě později večer totiž poupravil své stanovisko a prohlásil, že si je vědom, že cheat pouze odstraňuje rozostření, ale problém je podle něj v tom, že s tím EA nic nedělá a naopak ještě prý s radostí spolupracuje s modderskou komunitou na tom, aby proměnila The Sims 2 v porno.

zdroj: GameSpot

korgull
Smarty.cz

Nejnovější články