Spekulace: Letošní Assassin's Creed je z doby Velké francouzské revoluce
zdroj: tisková zpráva

Spekulace: Letošní Assassin's Creed je z doby Velké francouzské revoluce

19. 3. 2014 20:23 | Téma | autor: Aleš Smutný |

K velmi zajímavým informacím a obrázkům se dostal server Kotaku. Dle jeho utajených zdrojů se chystají dvě hry Assassin's Creed. Jedna nese (pravděpodobně jen kódové) označení Unity a druhá Comet. Unity by měla vyjít na Xbox One, PlayStation 4 a PC letos na podzim, Comet na PC, X360 a PS3 neznámo kdy. O tom, že jsou ve vývoji dva tituly z téhle série se šušká už delší dobu a tak by to nebylo překvapivé.

Co naopak možná trochu překvapivé je, že by jedna hra měla vyjít jen na odcházející generaci konzolí. Opakuji, jde jen o neověřené spekulace. Podle mne si tak ale Ubisoft zahrává s totálním zahlcením cílové skupiny, kterou se konečně podařilo uchlácholit povedeným a hlavně o trochu jiným Black Flag. Nicméně tím hlavním, co nás momentálně zajímá je Unity, která by měla být tím hlavním letošním titulem.

Zasazení Unity je podle obrázků, pokud jsou pravé, do Francie osmnáctého století, minimálně zčásti během Velké francouzské revoluce a hlavní hrdina se jmenuje Arno. Na obrázcích, které najdete na Kotaku vidíte Seinu, Notre Dame, prostě klasické pařížské propriety. Samotné obrázky jsou prý z prvních verzí hry a k finálnímu produktu mají daleko. Pokud by se Paříž a třeba další francouzská města potvrdila, určitě by to nebyl krok špatným směrem. Do série by se vrátila tradiční monumentální architektura, evropský styl. Navíc zasazení k další velké dějinné události by bylo příjemné a co se týče zbraní, Black Flag a třetí díl používaly stejnou sestavu.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

Otázka je, co by představovalo onen bonusový faktor, který v Black Flag zastoupila správa lodě a hlavně námořní souboje. Nemyslím, že další Assassin's Creed si vystačí s pouhým dalším „městem.“ I když, pokud by to bylo opravdu velké, opravdu propracované a živoucí město s třeba větší přístupností budov, právě to by mohlo být to pravé ořechové „navíc“. Nyní tedy můžeme čekat, jestli se ke všemu nějak vyjádří Ubisoft.

A vy se s námi můžete v diskusi podělit o to, jak by se vám výlet do Francie této doby líbil.

Nejnovější články