South Park vyjde v Německu později, odstraňují se svastiky
zdroj: tisková zpráva

South Park vyjde v Německu později, odstraňují se svastiky

5. 3. 2014 13:51 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Poté co se ukázalo, že australská, evropská a ruská verze povedeného (viz Radkovu recenzi) South Park: The Stick of Truth půjdou v konzolových verzích na trh bez dvaceti vteřin scén potratu a hraní s anální sondou se nyní objevila další nepříjemná věc v souvislosti s hrou. Tentokrát to ale nemá nic společného s provokativním humorem hry, ale jde o... jiný provokativní humor hry.

V Německu je na spoustu pohlíženo jako na nežádoucí v oblasti umění a zobrazování čehokoliv, ale největší tabu je, vzhledem k historické zkušenosti nepřekvapivě, svastika. Jenže je svastika a svastika a seriozní použití a satira. Jako třeba když ji mají na noze krávy. Jenže na to už zákony nehledí a tak němečtí a rakouští hráči na Steamu budou čekat na vydání hry marně.

Obě PC verze jsou totiž podle vyjádření zpožděny právě kvůli zobrazení svastik. Původně měly vyjít 6. března, ale následující text přinesl hráčům z tohoto specifického trhu špatnou zprávu. „Bohužel musíme oznámit, že nemůžeme naplnit původně předpokládaný termín 6. března. Německé a rakouské verze hry obsahují protiústavní symboly, což znamená, že nedokážeme hru vydat na německém a rakouském trhu včas. To se týká všech verzí a platforem, na nichž se hra objeví. … Velmi se omlouváme za dodatečné čekání a děkujeme za pochopení.“

Bude tedy nutné udělat dodatečné úpravy hry, aby v nich nebyly nacistické krávy, ale nějaké jiné krávy. Na vině samozřejmě není v tomto případě distributor, ale prostě zákony daných zemí. Dobře to ale poukazuje na fakt, že i když se zdá být digitální distribuce relativně svobodná, pořád je reálně svazována legislativou jednotlivých zemí.

Nejnovější články