Režisér Verbinski hovoří o kolapsu BioShock filmu
zdroj: tisková zpráva

Režisér Verbinski hovoří o kolapsu BioShock filmu

14. 2. 2011 11:58 | Téma | autor: Petr Poláček |

Filmová adaptace BioShocku je prokletá hned z několika stran a personální i termínové změny na projektu probíhají už od chvíle, kdy byl oznámen. Centrální figurou, kolem které se BioShock film dlouho točil, byl Gore Verbinski, který pro CommingSoon.net vysvětlil, proč už se na projektu nepodílí a proč se ho vlastně do této chvíle nepodařilo pořádně nastartovat.

Zdá se, že hlavní Verbinskiho problém byl s pojetím filmové adaptace, jako snímku pro dospělé publikum, který by zachoval původní hodnoty hry: „V podstatě jsem nebyl schopen narazit na nikoho, kdo měl zájem do projektu vložit potřebné peníze při zachování R hodnocení.“ Jen připomínáme, že označení R znamená v případě US filmů, že jsou dostupné až od 17 let, popřípadě musí jedince mladšího 17 let doprovázet rodič nebo jiná dospělá osoba.

Verbinski zkrátka neměl zájem upravovat původní předlohu tak, aby byla dostupná mladšímu publiku, což by zrovna v případě BioShocku mohlo napáchat nedozírné škody, protože by z filmu musely nutně zmizet ikonické herní scény, které vlastně BioShock charakterizují.

„Neměl jsem chuť točit verzi přístupnou mladšímu publiku, protože předloha je stavěná pro publikum starší. Malé sestry, injekce a všechno okolo. Zkrátka jsem opravdu chtěl udělat film, kdy se budete třást i po čtyřech dnech a pro sebe si šeptat ‘Kriste pane’. Je to film, který musí opravdu děsit,” vysvětluje Verbinski jeden z důvodů, proč nakonec z projektu dobrovolně odešel a vzápětí dodává důvod druhý: „ale také je nutné vytvořit celý ten podvodní svět, což by bylo dost drahé. No a zkrátka se nám nepodařilo najít nikoho, kdo by drahý film určený pro starší 17 let chtěl zatáhnout.“

Současná situace okolo BioShock filmu je nejasná, zdá se však, že se na projektu nepracuje a nic se neděje. Snad na pozadí hledá Take Two a studio Universal způsob, jakým film za rozumné peníze natočit, snad se hledá režisér a producent, snad celý projekt spí. Poslední varianta by byla možná nejlepší za předpokladu, že by filmová adaptace musela stěžejní ideje a prvky ze hry opětovat na oltář přístupnosti.

Nejnovější články