Reportáž z finále mistrovství v Gears of War
zdroj: tisková zpráva

Reportáž z finále mistrovství v Gears of War

16. 7. 2007 18:18 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Kdo by byl čekal, že si to světová špička hráčů rozdá v protiatomovém krytu právě v našem stověžatém městě? Vyzvali jsme je na souboj.

Kdo by byl čekal, že si to světová špička hráčů Gears of War, nejúspěšnějšího titulu pro Xbox 360 rozdá právě v našem stověžatém hlavním městě. Akce proběhla ve čtvrtek 12. července a jmenovala se Delta Squad Prague 2007, avšak rozhodně nešlo o něco monstrózního ve stylu finále Counter-Strike. Situovaná byla do bývalého protiatomového krytu na Parukářce a přestože se u vchodu nevyžadovaly akreditace, nemohl tam přijít kdokoli (za což jsem docela rád, viz důvod níže). Na turnaj se sjela dvanáctka hráčů převážně amerického původu (Češi se kvůli nepodpoře Xbox LIVE zúčastnit ani nemohli), vybraná na základě řady kvalifikačních turnajů, jichž se prý účastnilo na 60 000 lidí.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Turnaj byl zpracován klasickým pavoukovým stylem bez nějakých nasazených a hrálo se pochopitelně stylem jeden na jednoho. Veškeré boje se odehrávaly na populární mapě Gridlock, která je díky své takřka dokonalé symetričnosti pro tento počet hráčů naprosto ideální. Finále se netradičně zúčastnila hned trojice hráčů, což podle mě trochu drhlo v tom, že jeden hrál vždy dvakrát za sebou a byl tak čerstvě rozehraný narozdíl od právě přisednuvšího protihráče. Každopádně, trofej nejhodnotnější si celkem suverénně odnesl věčně usměvavý nigga v noční košili s nickem DatzWassup. Na druhém místě skončil IXIWargasmIXI, který si k výkonům pomáhal tabáčkem pod jazykem (ještě že v téhle branži není žádná protidopingová vyhláška) a bronz si odnesl mladík s nickem FPS PrOsTyLe.

Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva Obrázek zdroj: tisková zpráva

Když jsme s ABuseem z Xlive.cz po skončení finále vyzvali dva nejlepší k přátelskému utkání, dostali jsme nepěkně na frak (trojice asi půlminutových zápasů s jedním šťastným fragem na naší straně!). Ale musím říci, že na pohled nebyl turnaj v Gears of War žádnou super podívanou a že vrcholové zápasy v PC akcích bývají zajímavostí o několik úrovní výše. Pěkných fragů bylo jen pár a když se nejmenovaný borec z jednoho metru netrefil ani do nepohybujícího se přidřepnutého oponenta, opravdu jsme se pobavili. Kdo ví, třeba i to byl důvod, proč se zápasy nepromítaly na plátně v místnosti se stolečky, nýbrž člověk musel nepohodlně stát přímo za hráči. Anebo se dívat na plátno, jež však bylo umístěno značně nedůvtipně do rohu, takže se na něj přes hlavy moc dobře dívat nedalo. S výjimkou těchto věcí byla akce celkově vydařená a za těch několik hodin v chládku stála.
zdroj: vlastní

moolker

Nejnovější články