Prosincové recenze na Games.cz: Překvapivě kvalitní tituly a jedna nudná komedie
zdroj: vlastní foto autorky

Prosincové recenze na Games.cz: Překvapivě kvalitní tituly a jedna nudná komedie

2. 1. 2023 15:00 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Slavný návrat závodní série, parádní vesmírný horor, mordování kacířů, strategie pro fajnšmekry, překvapivě rozsáhlá superhrdinská tahovka a jeden heroin. Prosincová nadílka byla nečekaně bohatá, což odráží i průměr hodnocení – sahalo se nezvykle vysoko a kazí to vlastně jen jedno ošklivé kačátko.

Evil West – 7/10

„Hra z předminulé generace, která jako zjevení dorazila až v roce 2022. Se vším tím dobrým i špatným, co s touhle nálepkou souvisí. Skvěle zvládnuté souboje a zábavný příběh táhne dolů technická zastaralost. V době velkolepých herních kolosů ale Evil West nabízí odpočinkovou akci na pár hodin bez háčků a zádrhelů,“ soudí o polské westernové avantýře Pavel Makal.

zdroj: Focus Entertainment

Marvel's Midnight Suns – 8/10

„Midnight Suns je přebujelým molochem, který po vás vrhá další a další dávky superhrdinské parády. Taktické souboje jsou na nejvyšší možné úrovni, poutavého příběhu má hra na rozdávání a právě vyprávění hraje prim. Jen škoda té velmi zastaralé grafické stránky, která dělá vyloženě ostudu,“ chválí s drobnými výhradami Patrik Hajda.

zdroj: Firaxis

The Callisto Protocol – 8/10

„Audiovizuálně nádherný sci-fi zážitek, který kupodivu není jen prachsprostým klonem Dead Space. Škoda, že autoři zůstali stran obtížnosti a strašení na půli cesty, mohla to být nezapomenutelná, nervy drásající jízda,“ pochvaluje si vesmírný hrůzoděs Pavel Makal.

zdroj: Striking Distance Studios

Victoria 3 – 8/10

„Mějte s touhle velkolepou strategií trpělivost a přetrpte selhání. Odměnou vám bude vynikající zážitek z 19. a počátku 20. století, který se v nezvyklé míře spoléhá na diplomacii, obchod a sociální trendy. Válka tu hraje druhé housle. A až na některé nedodělky to funguje výborně,“ seká poklonu Vašek Pecháček a přemýšlí, jak z Dánů vytáhne ten zpropadený přístav.

zdroj: Vlastní

Vampire Survivors – 10/10

„Strategie ať se jdou vycpat, já už chci v životě jedině zabíjet upíry,“ zrazuje svou vlastní identitu ve prospěch indie návykovky Vašek Pecháček.

„Stačí jen počáteční pětieurová investice a to nejcennější, co máte. Čas. Proč jen mám tak slabou vůli, že místo italského Duolinga zase instaluju Vampire Survivors,“ posteskla si přizvukující Šárka Tmějová.

„O nezávislé hře roku mám rozhodnuto a stejně tak o největším letošním překvapení,“ přidává pár superlativů i Pavel Makal.

„Nesmírně zábavná a návyková vyvražďovačka upírů, která pod svým zdánlivě jednoduchým zevnějškem skrývá komplexní, propracovanou roguelike odyseu. Tenhle nezávislý klenot vás přiková k obrazovce a nepustí pryč,“ shodli se nakonec všichni tři.

zdroj: poncle

Warhammer 40,000: Darktide – 8/10

„Warhammer 40,000: Darktide je nadmíru zdařilou adaptací grimdark předlohy. Autoři si dali extrémně záležet na atmosféře i hratelnosti, přesto občas narazíte na nějaký technický zádrhel nebo nepříliš dobrou partu náhodných hráčů. Pro ideální herní zážitek si sežeňte tři kamarády a pusťte se do boje za Boha-Císaře,“ doporučuje nové kosení kacířů Pavel Skoták.

zdroj: Fatshark

High on Life – 5/10

„Humor je velmi vzácná komodita, kterou je třeba pečlivě dávkovat. Justin Roiland a jeho kolegové ho ale na hráče hází lopatou v naději, že se něco uchytí. Navíc je pod jeho fasádou jen průměrná střílečka,“ píše pokusem o komedii značně nepobavený Pavel Makal, zatímco na druhém monitoru pravděpodobně zkouší build se svěcenou vodou v úplně jiné hře.

zdroj: Squanch Games

Need for Speed Unbound – 9/10

„Need for Speed Unbound vrací na výsluní sérii, která se posledních deset let marně snažila najít cestu na vrchol, z nějž kdysi dávno spadla. Kombinace nádherné realistické grafiky a anime prvků je svěží a funguje, příběh je konečně nenucený a jízda je po všech stránkách skvělá, nemluvě o výborně vystavěném otevřeném světě a jeho aktivitách. Po všech stránkách skvělá závodní arkáda,“ rozplývá se nad silným návratem závodní série Patrik Hajda.

zdroj: Electronic Arts

Nejnovější články