Pro Dragon Age: Inquisition nevyjdou žádné DLC s postavami
zdroj: tisková zpráva

Pro Dragon Age: Inquisition nevyjdou žádné DLC s postavami

10. 4. 2014 16:17 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Za jednu ze zásadních chyb Mass Efffect 3 a jeho DLC bylo vydání From Ashes, které přineslo Javika. Pro celý příběh je Javik natolik důležitou postavou, že ho měli tvůrci nabídnout v základní hře všem, ne jen určité skupině hráčů přes DLC. Podobný přístup nebyl od BioWare ničím novým, ale jakkoliv byl Zaeed v rámci DLC postav skvělý hláškař, pro pochopení některých věcí nebyl tak důležitý jako Javik.

Dodatečně stažitelné (po zakoupení či předobjednávce) balíčky s postavami nejsou nic zvláštního, nešlo jen o Zaeeda, Javika, či Kasumi v Mass Effect, ale třeba i Sebastiana z Dragon Age II. BioWare se ale nechali slyšet, že pro Dragon Age: Inquisition žádné DLC, kde by se skrývaly další postavy, nevyjde. Mohlo by to potěší všechny, kdo chtějí mít k dispozici celé spektrum charakterů bez dalších investic.

Důvodem pro podobné rozhodnutí je fakt, že by postava musela být předem na disku a BioWare už nechce touto cestou kráčet. Mike Laidlaw otevřeně říká, že se tým poučil z kritiky, kterou na něj hráči kvůli odemykání obsahu z disků vrhli. Tentokrát budete mít všechny své možné společníky v základním balení. Jde o sympatickou reflexi přání fanoušků a vstřícný krok, který se ostatně opírá o fakt, že právě vedlejší postavy či společníci patří k tomu hlavnímu co symbolizuje BioWare hry.

Už nyní známe o devítce společníků, které se v Dragon Age: Inquisition objeví. Varrica už známe z dřívějška, detailněji byla představena čarodějka Vivienne, další pak bude inkvizitorka Cassandra, jednooký qunarisjký žoldnéř Iron Bull, elfí lučištník (lučištnice?) Sera a Selas, elfí mág, odpadlík a odborník na Fade.

Další budou odhaleni během nadcházejících týdnů a za sebe musím říci, že devítka zní vážně solidně, byť je možné, že třeba nepůjde mít všechny a rekrutování některých vyloučí zisk jiných. Ale to jen spekuluji.

A co vy, vítáte tuhle změnu přístupu? A koho byste si vlastně na zbývajících místech u společníků Dragon Age: Inquisition představovali?

Nejnovější články