Prezident EA Games: „PS Vita si povede lépe než 3DS“
zdroj: tisková zpráva

Prezident EA Games: „PS Vita si povede lépe než 3DS“

25. 8. 2011 15:13 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Nintendo zažilo s 3DS nepříjemné procitnutí do reality, když se prodeje rozhodně nevyrovnaly očekávání a muselo se sáhnout k ráznému snížení ceny.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Druhý handheld, PS Vita, u nás vyjde teprve začátkem roku 2012, ale už nyní se mnoho odborníků dohaduje, zda jej nečeká s nástupem mobilního hraní podobný osud. Frank Gibeau z Electronic Arts se ale domnívá, že se PS Vita díky množství inovací a technologickému pokroku dokáže držet v současné konkurenci lépe.

„Myslím, že tahle část videoherního byznysu je v současnosti pěkně drsná, protože do ní vstoupil nový prvek v podobě chytrých telefonů. Myslím ale, že Sony má šanci, protože má na své straně několik opravu unikátních inovací v ovládacím schématu, technologii a displeji. Vita má také spoustu sociálních funkcí, díky čemuž můžete skutečně komunikovat s přáteli a udržovat sociální kontakt“.

Electronic Arts se v 3D technologii silně zklamalo, protože investice se rozhodně neproměnily v zisky. Ohledně PS Vita si je Gibeau mnohem jistější. „Nemyslím si, že jsou dokonce na stejné lodi s 3DS. Samotná 3D technologie byla zajímavá, ale kolem celého přístroje bylo dost zmatků a skladba titulů byla odlišná. PSP má v Evropě skvělé postavení, silnější než v Severní Americe a myslím, že Vita toho využije. Vydáme několik titulů a uvidíme, jak to půjde“.

Jisté je, že PS Vita bude muset využít toho, v čem je silnější, než smartphony: v tradičních hrách, které prostě na smartphonech nenajdete, ne v casual hříčkách pro občasné hraní – což je věc, jíž si tak docela Nintendo neuvědomilo. Vita musí vsadit na tituly, které uspěly na PSP, tedy ne na ty samé, ale jejich ekvivalenty, dovybavené pro flexibilnější ovládání pomocí dotykových ploch i analogů.

Nejnovější články