Představení drsné Tess z The Last of Us
zdroj: tisková zpráva

Představení drsné Tess z The Last of Us

17. 12. 2012 11:15 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Už nějakou dobu víme, že Joel a Ellie nebude ve světě The Last of Us, který potkal konec, jediným „hodným“ lidským subjektem a že jejich interakce s ostatními lidmi se nebude omezovat na střílení brokovnicí do obličeje. Jednou z postav, s nimiž přijdete do kontaktu bude Tess, žena, která si i ve světě, který je vzhůru nohama našla své místo. Hlavní ale je, že skrze její příběh se dozvídáme víc i o Joelovi.

Společně prý platili za postrach kriminálního podsvětí v době, kdy ještě bylo vše v pořádku. Tedy, ne, že by zločin potírali, oni se jaksi ilegálního obchodu účastnili a jejich jména byla známa pro nesmiřitelnost a tvrdost. Nyní Tess sama podniká v rámci černého trhu v jedné z posledních karanténních zón, zatímco nad vším vládne stanné právo. Tess je zocelená životními zkušenostmi, je vynikající vyjednavač a stratég obchodu.

K Joelovi cítí Tess bezmeznou loajalitu a možná i něco víc – a zároveň neví, zda on cítí něco podobného. Podobní jsou si ale v jednom – oba udělají pro přežití věci, které by jiní nezvládli a nebo nechtěli. Jednoduše to vypadá, že Joel nebude nějaký skautík a je to dobře. Dějová linka The Last of Us bude zjevně dost důležitá. Na jeden z dialogů Joela s Tess se můžete podívat ve videu, které vám představí přechod od základního hraní v motion capture studiu až po finální herní podobu.

Nejnovější články