Počet hráčů Rainbow Six Siege se od vydání skoro zdvojnásobil
zdroj: tisková zpráva

Počet hráčů Rainbow Six Siege se od vydání skoro zdvojnásobil

11. 8. 2016 16:19 | Téma | autor: Václav Pecháček |

Kdo by si myslel, že nad Rainbow Six Siege už pomalu zapadá slunce a že tahle taktická týmová střílečka brzo upadne do zapomnění, ten se šeredně mýlí. Alespoň to naznačují nejnovější statistiky, které ukazují, že ji momentálně hraje vůbec nejvíc lidí za celou dobu její existence – a to včetně období hned po jejím vydání před devíti měsíci.

Jako primární příčina se jeví brazilské DLC Skull Rain, o kterém jsme vás nedávno informovali. Počet hráčů totiž dramaticky narostl právě s tímhle kouskem nového obsahu, a to o celých 40 % oproti předchozímu období. Že by měly brazilské speciální jednotky BOPE ve světě opravdu tolik fanoušků? Nebo snad zapůsobilo kouzlo olympiády v Riu?

Nabízí se ještě několik možných vysvětlení, proč došlo k náhlému a dramatickému nárůstu počtu hráčů. Potenciálně klíčový může být fakt, že hra si na konci července prošla prodlouženým víkendem zdarma, který mohl nalákat spoustu zvědavců. Nebo se snad zákazníkům tak zalíbila nová opatření proti cheaterům, díky kterým byly odhalené a zabanované tisíce podvodníků.

Té správné odpovědi se asi nedopátráme, zvlášť když pravděpodobně půjde o kombinaci různých faktorů. Ale tím jediným důležitým výstupem zůstává, že Rainbow Six Siege se daří jako nikdy předtím. A nezdá se, že by se to v nejbližší době mělo změnit. Ostatně, když se podíváte na zmíněný graf, počet hráčů oproti prosinci, kdy hra vyšla, je skoro dvojnásobný a to je u multiplayerových stříleček, které trpí spíše opačným syndromem, pozoruhodné.

zdroj: YouTube

Nejnovější články