PlayStation 4 zažívá ve Velké Británii pohádkový start
zdroj: tisková zpráva

PlayStation 4 zažívá ve Velké Británii pohádkový start

2. 12. 2013 11:56 | Téma | autor: Aleš Smutný |

A ještě jednou next-gen konzole, kolem kterých se teď vše točí. Velká Británie je evropská konzolová bašta, a tak se čekalo, jak dopadne prodej nových konzolí právě zde. Velký úspěch zaznamenal PlayStation 4, když se stal nejrychleji prodávanou konzolí v tomto regionu.

Za dva dny dokázala konzole od Sony prodat čtvrt milionu jednotek, což dosáhlo na tržby zhruba 87 milionů liber. Xbox One dosáhl na tomto trhu asi 150 tisíc prodaných jednotek. Pro Sony a PlayStation jde o překonání dosavadního rekordu v prodejích konzolí vůbec.

Ten doposud drželo PSP (PlayStation Portable) se 185 tisíci prodaných jednotek. Pro porovnání, PlayStation 3 za stejnou časovou jednotku, tedy dva dny, prodal 165 tisíc kusů. Jde tedy celkově o výrazné navýšení prodejů celkově a celkem jasný důkaz toho, že zájem o dedikovaná herní zařízení roste.

Co se týká prodejů Xbox One, Microsoft nemusí být zas nějak extra zklamaný. Na britském trhu byl obvykle druhý a při vydání X360 byl v porovnání za PS3. X360 totiž zaznamenal prodeje 70 tisíc kusů, což znamená, že s Xbox One prodeje více než zdvojnásobil. Navíc se tím, za tak krátkou dobu, prý přiblížil na dohled prodejů WiiU v Británii za celou dobu jeho existence na trhu, tedy cca rok.

Zajímavá data ohledně prodejů konzolí přinesla i analýza výročních prodejů na Černý pátek, kdy Xbox One získal 31% podíl oproti 15% PlayStation 4. Problém s těmito daty ale tkví v tom, že není jasné, kolik bylo vlastně k dispozici konzolí a zda prostě PS4 na skladech nedošly, čímž se podíl jednoduše pozmění.

Nejnovější články