Pirátství nevzniká kvůli vysoké ceně her, tvrdí Valve
zdroj: tisková zpráva

Pirátství nevzniká kvůli vysoké ceně her, tvrdí Valve

26. 10. 2011 18:18 | Téma | autor: levis |

Úvahy a komentáře Valve na téma pirátství už patří skoro k evergreenům herní scény, ale...

Zvětšit zdroj: tisková zpráva Úvahy a komentáře Valve na téma pirátství už patří skoro k evergreenům herní scény, ale i když se nijak zásadně nemění, popravdě řečeno skoro vždy stojí za zaznamenání. Jako dnes, kdy Gabe Newell odmítl teorii, že by lidé pirátili hry kvůli vysokým cenám. "Pochopili jsme, že pirátství nevzniká kvůli cenám her, ale kvalitě nabízených služeb," řekl Newell na konferenci WTIA v Seattlu.

"Pirátství nezabráníte lepšími ochranami, ale tím, že uživatelům nabídnete lepší službu, než jakou jim dá ilegální produkt." Jako příklad dal velmi aktuální téma, což je vstup Steamu na ruský trh. "Tvrdili nám, že v Rusku pohoříme, protože tam každý zpirátí všechno. Ale tohle nám říkali lidé, co čekají šest měsíců, než si svoji hru nechají zlokalizovat pro ruský trh. Rozumíte?"


Je tomu sotva pár dnů, co si Valve jako svého ruského partnera vybrali firmu Xsolla. Ta se zaměřuje na platby za online hry a operuje mimo jiné s 450 tisíci bankomaty, skrze něž bude nyní možné vkládat peníze rovnou do peněženek hráčů na Steamu.

Nejnovější články