Phantom Pain a Ground Zeroes tvoří dohromady Metal Gear 5
zdroj: tisková zpráva

Phantom Pain a Ground Zeroes tvoří dohromady Metal Gear 5

28. 3. 2013 13:09 | Téma | autor: Petr Poláček |

Hideo Kojima možná ukončil komedii okolo „neznámé“ identity Phantom Pain, když hru oznámil jako Metal Gear Solid 5 a určitě potěšil oko nejednoho fanouška pohledným trailerem i lákavou ukázkou ze hry. Nepodařilo se mu však vysvětlit, jaký bude vztah mezi Phantom Pain a Ground Zeroes. Naštěstí to za něj udělal Jay Boor, PR Konami, když redaktorům Siliconery na rovinu řekl, že Ground Zeroes a Phantom Pain jsou dvě separátní hry, přičemž Ground Zeroes bude prolog Phantom Pain.

Jestli budou obě hry na jednom disku až Metal Gear Solid 5 vyjde, to už Boor nebyl schopen potvrdit, ale když se přidržíme Kojimovy proklamace z GDC, že Ground Zeroes a Phantom Pain budou dohromady tvořit jednu hru, tak by to dávalo smysl. Stejně tak by ale dávalo smysl, kdyby obě dvě hry vyšly s určitým časovým odstupem samostatně a v rámci Metal Gear série utvořili jakousi epizodickou minisérii.

Pokud se podíváme na vztah Phantom Pain a Ground Zeroes blíže, tak provázání obou her bude zejména příběhové. Jak vysvětlil zástupce Kojima Productions během GDC, Ground Zeroes pokryje události okolo napadení a zničení mateřské základny, kterou Militaires Sans Frontières postavili v Metal Gear Solid: Peace Walker. Právě během této události se Big Boss dostane do kómatu, které bude trvat devět let, jak jsme se dozvěděli z nového traileru. Phantom Pain pak bude vyprávět příběh Big Bosse poté, co se z kómatu probudí.

Snad v tom tedy máte alespoň trošku jasno, i když spousta věcí a otázek na své vyjasnění a zodpovězení ještě čeká. Jednou z nich třeba je, jestli Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain vyjde jenom na konzolích současné generace (a třeba i PC), nebo jestli lze hru, potažmo hry očekávat i na PS4, novém Xboxu atd.

 

Nejnovější články