People Can Fly se přejmenovali na Epic Games Poland a pracují na Fortnite
zdroj: tisková zpráva

People Can Fly se přejmenovali na Epic Games Poland a pracují na Fortnite

1. 11. 2013 17:42 | Téma | autor: Adam Homola |

Polští People Can Fly se proslavili Painkillerem, aby se pak dostali ke kšeftu, kdy mohli pro Epic udělat port prvního Gears of War na PC. Epicu se spolupráce se šikovným studiem líbila natolik, že je poté koupil. V roce 2011 vyrukovali People Can Fly s vlastní trhlou akcí Bulletstorm, která bohužel komerčně díru do světa neudělala a EA ani Epicu balík peněz nevydělala. Poláci pak vyvíjeli Gears of War: Judgment, která taky nedopadla nijak slavně. Teď je jejich majitel přejmenoval na Epic Games Poland a dal jim do rukou nový projekt.

Bulletstorm 2 to není a nekoná se (zatím) ani nový Gears of War titul. Epic Games Poland nepracují ani na žádné vlastní značce, ale pomáhají “hlavnímu” Epicu s prací na Fortnite. Nejsou tedy jeho hlavními vývojáři, jen pomocnou silou. Je fajn, že si pro bývalé People Can Fly našel Epic využití a studio i přes dvě nepříliš úspěšné hry nezrušil.

“Změnili jsme název studia z People Can Fly na Epic Games Poland. Jsme globální společnost, ve které pracují talentovaní lidé po celém světe se stejným cílem. Myslíme si, že změna názvu to teď reflektuje lépe,” potvrdil zástupce firmy webu Pixel Enemy. Stejně tak pro web potvrdili, že skutečně nejsou ti jediní, kteří na Fortnite pracují, ale že na hře dělá víc studií Epicu.

O Fortnite přitom nepadlo už delší dobu nic nového. Teď se o slibně vypadajícím survival sandboxu s prvky Minecraftu a Left 4 Dead asi moc nedozvíme, ale to by bylo, aby příští rok hra nebyla dostupná alespoň v betaverzi. Epic hru poprvé veřejnosti představil už v roce 2011, ale od té doby jsme se příliš nového nedozvěděli. Buď je to tedy obří projekt, nebo mohlo dojít k nějakým restartům a komplikacím při vývoji.

Tak jako tak, vývojáři v sousedním Polsku z toho vyvázli docela dobře a můžou se nyní podílet na docela ambiciózním projektu. Fortnite byl původně oznámený na letošní rok pro PC s tím, že se časem dostane i na ostatní platformy. Mělo jít o první hru Epicu, kterou bude pohánět nový Unreal Engine 4.

Nejnovější články