Nejčtenější články týdne: Další pokus o sesazení Diabla z trůnu nevyšel
zdroj: tisková zpráva

Nejčtenější články týdne: Další pokus o sesazení Diabla z trůnu nevyšel

1. 3. 2020 17:00 | Z redakce | autor: Redakce Games.cz |

Diablo je ikona, pojem a král žánru, kterého jen tak něco nesesadí. Path of Exile je příjemná alternativa, Torchlight byla sympatická malá odbočka, ale na trůnu je pořád Diablo. Loni oznámená čtyřka asi jen tak nevyjde, a tak se pomyslnou díru na trhu pokouší zalepit Wolcen, na pohled moc hezký, ovšem v praxi zoufale nedokončený pokus o akční RPG. V základu není špatný, jenže být „ne špatný“ nestačí, zvlášť když je to ještě navíc rozbité. Ale i tak vás tahle hra velmi zaujala, jak zjistíte uvnitř článku.

Nejčtenější články týdne

Call of Duty: Modern Warfare
Activision pořádá hon na člověka, který prozradil battle royale pro Call of Duty: Modern Warfare
Herní společnosti jsou na úniky informací poměrně citlivé. Nejinak je tomu v případě Activisionu, jemuž se nepodařilo ututlat existenci battle royale pro Call of Duty: Modern Warfare. Videa z nadcházejícího módu Warzone mizí z YouTube i z dalších sítí pro sdílení videí a společnost teď pátrá po vynašeči, který s informacemi přišel jako první – a to i přesto, že se o existenci tohoto módu spekulovalo ještě před vydáním nejnovějšího dílu populární střílečky.
Curse of the Dead Gods
Záběry z akčního RPG Curse of the Dead Gods jsou nádherné
Studio Passtech Games možná neznáte, ale třeba jste se setkali s jeho zajímavou akční adventurou Masters of Anima, ve které jste měli pod palcem stovku služebníků bojujících a řešících puzzly za vás. V nadcházející roguelite diablovce Curse of the Dead Gods takový luxus nemáte. Do temných kobek se vydáte sami, a ještě s prokletím na krku. A v pohybu to vypadá vážně dobře.
Black Mesa
Dlouhá léta očekávaný remake Half-Life Black Mesa vyjde příští týden
Umíte si představit, že byste na jedné hře pracovali téměř 15 let a většinu té doby žili v domnění, že z veškerého vašeho úsilí vznikne „pouze“ mod, který bude zdarma? Je to případ Adama Engelse, který se v roce 2006 přidal k dobrovolníkům předělávajícím první Half-Life do enginu dvojky. Osud si s ním pěkně pohrál, většinou v dobrém slova smyslu, a díky (nejen) jeho píli a vytrvalosti příští týden skončí zdánlivě nekonečný vývoj remaku Black Mesa.
WOLCEN LORDS OF MAYHEM RECENZE
Wolcen: Lords of Mayhem – recenze
Vzpomínáte na Greedfall? To bylo povyku kolem epického RPG, které bylo tak skvělé, že o něm pro jistotu nebyla při udílení cen za loňský rok pořádně nikde ani zmínka. A co si budeme povídat, bylo to právem. Hra byla v mnoha ohledech nedodělaná, její kvality nevyrovnané a přehnané ambice ji srazily na kolena. A právě na Greedfall jsem si vzpomněl při hraní Wolcenu. Bohužel to není lichotivé přirovnání.
SnowRunner
Simulátor SnowRunner nabídne pestřejší úkoly včetně převážení nesmyslně těžkého nákladu
Druhý MudRunner byl nakonec přejmenován na SnowRunner, jelikož v něm budete kromě bahna čelit i sněhu. Ale pokračování neomezuje novinky jen na nový typ terénu. Značně se rozšíří vozový park a možnosti úpravy jednotlivých strojů (od funkčních po kosmetické), fyzika povrchů a vozidel prošla přepracováním, mapy jsou mnohem větší, a co je neméně důležité, půjde v nich o víc než monotónní tahání dříví z lesa.

Redakce doporučuje

GDC-2020-corona
GDC přichází o největší vystavovatele kvůli koronaviru. Je E3 v ohrožení?
Čínská ekonomika vlivem stojících továren trpí, roušky jsou nedostatkovým zbožím, světem se šíří panika. Koronavirus je aktuálně nejpropíranějším mediálním tématem a probojoval se i mezi hry. Některé čínské společnosti musely pozastavit vývoj her, spekuluje se o zdržení výroby nových konzolí a z chystané vývojářské konference GDC se odhlašují hosté. Čeká nás rok s na kost ořezanými výstavami?
Minecraft: Story Mode - A Telltale Games Series - Episode 8: A Journey's End?
Režisér Rob McElhenney vysvětluje, proč nevznikl animovaný film Minecraft za 3,5 miliardy
Roba McElhenneyho můžete znát nejčerstvěji jako režiséra sitcomu z prostředí herního studia Mythic Quest: Raven’s Banquet nebo seriálu It’s Always Sunny in Philadelphia. Společnost Mojang, tvůrce nejznámějšího kostičkovaného sandboxu Minecraft, v roce 2015 oznámila, že právě on by měl režírovat filmovou adaptaci s astronomickým rozpočtem 150 milionů dolarů. Do kin měla jít loni. Proč jsme se filmového Minecraftu zatím nedočkali?
Descent: Underground
Reboot kultovního Descentu má potíže, vývojáři na něm už nepracují a žaluje je vlastní vydavatel
K nadějnému znovuzrození značky pocházející z devadesátých let nakonec možná vůbec nedojde. Projekt Descent: Undreground, později přejmenovaný prostě na Descent, měl vycházet ze stejnojmenné série, které po příběhové stránce předchází. Věci se navenek daly pořádně do pohybu po úspěšném Kickstarteru, ale uvnitř studia bujelo cosi shnilého, kvůli čemuž dnes na hře nikdo nepracuje a nad původními vývojáři visí žaloba.
The Last Night
Kam se poděla nádherná kyberpunková plošinovka The Last Night?
Pře třemi lety na E3 se nám v rámci tiskové konference Microsoftu zatajil dech. Pomalá, tíživá hudba doprovázela temný pixel art plný krásných odlesků v nočním městě budoucnosti, kde po obloze létala zvláštní vozidla a život jedince byl podle všeho plný nebezpečí, strachu a smutku. Světu se představila kyberpunková plošinovka The Last Night a byla by obrovská škoda, kdyby tento trailer byl zároveň jejím jediným pozitivním záznamem v historii.
Star Wars Jedi: Fallen Order
Tři postřehy ze Star Wars Jedi: Fallen Order. Hry, která předběhla svoji dobu
V rámci doplňování loňských restů jsem se konečně dostal ke Star Wars Jedi: Fallen Order. Matěj ho v recenzi vychválil, Vašek s Jirkou tu o něm jednu dobu básnili snad každý den a já mám Star Wars navzdory posledním filmům pořád rád, takže jsem se do Calova dobrodružství prostě musel pustit.
Desperados 3
Desperados 3 jsou triumfálním návratem. Pokud tedy máte rádi Shadow Tactics
Zatím nemůžu nic tvrdit s úplnou jistotou, protože se ke mně Desperados 3 zatím dostali jen formou novinářského dema s několika misemi, ale mým prvním dojmem je, že potřebuju víc. Víc banditů k tichému odpravení, víc map k nenápadnému proplížení, dokonce i víc dialogů a příběhů, protože mě banda námezdních vrahounů nemístně baví.

Videa

Gamesplay_poutáky_ahoj
Sledujte Fight Club #465 o stále větším dopadu koronaviru na herní průmysl. A taky o moralitě
O dopadu koronaviru na herní průmysl jsme se v podcastu bavili už před několika týdny, jenže tím to bohužel neskončilo. Malé i velké firmy postupně ruší účast na domluvených akcích, velké esportové turnaje se buď přesouvají jinam, nebo rovnou ruší, a vliv viru lze už sledovat i na hardwarové produkci a dostupnosti některých her. Otázkou je, kde a kdy to skončí a jestli budeme mít letos vůbec nějakou E3. A pokud ano, jak bude vypadat...
Gamesplay_poutáky_ahoj
GamesPlay – hrajeme betaverzi slibných Desperados 3
Když se řekne A, musí se říct B. A když se řekne Commandos, často dojde řeč i na jeho nejlepší „kopírku“ (v dobrém slova smyslu!), Desperados. Třetí díl oblíbené taktické série sice ještě nemá přesné datum vydání, ale dočkáme se ho už v následujících měsících a po odehrání několika úrovní z betaverze můžeme svědomitě prohlásit, že se máte na co těšit.
Gamesplay_poutáky_ahoj
LongPlay – Red Dead Redemption 2: Poslední horsemageddon
Všechno krásné musí jednou skončit a v nejlepším se má přestat. Westernový chaos v podání Jirky, který neumí hrát hry, a Šárky, která neumí navigovat, míří do skvostného finále. V minulých dílech jste mohli sledovat jejich marné pokusy uloupit koňský povoz a zůstat naživu, triumfální jízdu na oslíkovi nebo svrhávání nevinných civilistů z útesu. Jejich divoké kartičky ale pořád ještě skrývají slibnou plejádu podivných úkolů, které na Divokém západě mají napáchat paseku.

Nejnovější články