Na Twitchi vyjde měsíčně 11 milionů videí od 1,5 milionu uživatelů
zdroj: tisková zpráva

Na Twitchi vyjde měsíčně 11 milionů videí od 1,5 milionu uživatelů

29. 1. 2015 17:45 | Téma | autor: Honza Konfršt |

Streamování her patří mezi největší fenomény přidružené k hernímu byznysu. Nejde ale jen o záznamy hraní na Youtube, ale také přímé vysílání a to ať už z počítače a nebo nových konzolí, kde se tento styl velmi rychle uchytil svým streamovaným drápkem. Řeč je pochopitelně o Twitchi a faktu, že jeho vzestup zaujal velké hráče natolik, že byl odkoupen gigantem jménem Amazon. Že se jednalo o dobrou investici dokládají i zajímavá čísla, kterými se Twitch za poslední rok chlubí.

Oficiální stránka nabízí líbivou infografiku, vyberu z ní ale ta nejzajímavější data. Twitch již existuje ve 24 jazykových mutacích, mezi kterými nechybí ani ta česká. Za poslední rok Twitch expandoval do řady dalších měst rozesetých po celém světě s jedinou myšlenkou - ukojit touhu hráčů sledovat ty ostatní.

Potřeba bylo rovnou zdvojnásobit kapacitu všech serverů. Není divu, zájem roste - za leden roku 2013 milovníci téhle zábavy na Twitchi strávili 6 miliard minut sledováním videí a aktuálně se Twitch chlubí tím, že mu za měsíc jsou hráči ochotni obětovat rovnou na 16 miliard minut.

tw zdroj: tisková zpráva

Ty se rozdělí mezi 100 milionů unikátních diváků a 1,5 milionu obsah vysílajících hráčů. Měsíčně na Twitchi vyjde na 11 milionů videí v rámci 10 tisíc partnerských kanálů a rekord nejvíce najednou připojených diváků činí rovnou 1 milion. To už jsou opravdu pořádná čísla, ale asi by nás vzhledem k popularitě této služby neměla tak překvapovat.

A co vůbec celkově říkáte tomuto fenoménu dneška vy? Oddáváte se také sledování ostatních hráčů, nebo raději preferujete zábavu poněkud aktivnější? Každopádně, ať už jsou vaše preference a názory na Twitch jakékoli, zakladatelům nelze upřít jediné - trefili se do chuti obrovskému množství hráčů a zaplnili tím zajímavou a pro mnohé také nečekanou díru na trhu. Rok 2014 byl pro Twitch zatím tím nejúspěšnějším a nezbývá než vyhlížet roky další.

Nejnovější články