Minecraft a Pewdiepie dominovali vyhledávání na YouTube v roce 2014
zdroj: tisková zpráva

Minecraft a Pewdiepie dominovali vyhledávání na YouTube v roce 2014

9. 1. 2015 17:15 | Téma | autor: Adam Homola |

Z fenoménu lets play videí a obecně jakýchkoliv dalších herních videí se stala standardní součást herního, potažmo zábavního průmyslu. Dokazuje to statistika webu Think With Google o vyhledávání uživatelů na YouTube, kde to herním obsahem žije už dlouho. Druhé nejhledanější heslo za rok 2014 bylo ostatně Minecraft.

Minecraft je tak trochu výjimka, ale potvrzuje pravidlo. Novodobé LEGO od Mojangu vzalo nejen herní svět útokem a na YouTube je hra jako doma. Jen pro představu - na prvním místě nejhledanějších slov za uplynulý rok je výraz "hudba". Třetí místo pak patří slovu "filmy", čtvrté drží výraz "frozen" (asi šlo o tento film), páté "drake", šesté "beyonce" a na sedmém jsou opět hry, konkrétně výraz "pewdiepie". První desítku uzavírají výrazy "happy" a "eminem".

Minecraft a Pewdiepie se za hry dostali do TOP 10, ale není to jediná reprezentace her na YouTube. Stačí se podívat například na to, co trendovalo každý den v říjnu. 25 z 31 dnů bylo v TOP 10 alespoň jedno herní video. Think With Google už pak nerozebírá, co přesně v říjnu trendovalo za videa, ale i kdyby to byl znovu jen Minecraft s Pewdiepiem, bylo by to pořád úctyhodné.

TWG rovněž zmiňuje studii od Tubular Labs, podle které je podíl diváků herních videí mezi lety 18 až 34 7:3 ve prospěch mužů, ale ženy prý zase na videa koukají o fous déle než muži a navíc je sdílejí mnohem častěji, než například videa o vaření. Čímž se snaží Tubular Labs trochu zbytečně zbořit zažité stereotypy, ale budiž.

"Herní obsah na YouTube je jeden z největších držáků. Přes 20 ze 100 YouTube kanálů s největším počtem odběratelů je herních. A kdo je ten s největším počtem odběratelů vůbec? Je to tvůrce lets play videí Pewdiepie, který má už přes 32 milionů odběratelů. Má tak víc fanoušků, než má Kanada obyvatel," dodává Think With Google. Pokud vás zajímá pohled na celou tématiku obecnější optikou, cílenou spíše na herní neznalce, stačí se podívat na původní článek.

Nejnovější články