Max Payne 3 má vlastní elitní policejní jednotku
zdroj: tisková zpráva

Max Payne 3 má vlastní elitní policejní jednotku

10. 1. 2012 16:20 | Téma | autor: Aleš Smutný |

Když už zasadíte hru do reálného světa a de facto do reálného konfliktu gangů z favel a policejních jednotek, je lepší, když o těchto věcech něco pořádně víte.

Naštěstí, s tímto přístupem souhlasí i v Rockstaru a tak není divu, že pro přípravu zápletky a prostředí celkově v Max Payne 3 provedlo výzkumné oddělení Rockstaru pořádnou studii všeho, co se hry a zobrazení Sao Paula týká.


Jak v daném článku Rockstar uvádí, klíčové bylo získat jasnou představu o „paulistánské kultuře, policii, zbraních a dalších prvních, které přispějí k singleplayerové naraci, ale také poslouží pro potřeby tvorby prostředí a postav jak pro kampaň, tak pro multiplayer“. Samozřejmě, první věc, která člověka napadne v kontextu policejní války s gangy je BOPE. Jenže...

Jenže BOPE (Batalhão de Operações Policiais Especiais) působí v Riu. Rockstar nakonec zvolil dobrou cestu, jak se držet odkazu brazilských protiteroristických a paramilitantních policejních jednotek a vytvořili pro potřeby hry fiktivní, Unidade de Forças Especiais (UFE). Ta v sobě spojuje symboliku jak BOPE, tak jednotek jako je GATE, GARRA či GOE. Rockstar prý velmi dlouho studoval jak uniformy, tak bojovou výstroj těchto jednotek a výzbroj, ať jde o zbraně místní výroby a nebo dovozové.

Co se týče zbraní, gangy z favel mají ještě větší spektrum zbraní, které pramení z obrovských ilegálních překladišť na logicky jen těžko hlídaných hranicích státu. Takže se asi můžeme těšit na všemožné zbrojní výrobky, jaké kdo kdy na světě vyrobil a vyplatilo se je pašovat do Brazílie. Ostatně, když se mluví o válce mezi gangy a policejními silami, asi nikdo nemůže konkurovat Brazílii a Mexiku. Tady se akční filmy stávají příliš přízemními, protože operace ve favelách často zahrnují desítky střelců, bojová vozidla a boj o každou chýši ve slumu. Pokud se tedy chcete na hru naladit, zkuste třeba film Elitní jednotka, natočený podle stejnojmenné knihy dvou důstojníků BOPE.

Rockstar prý ale věnoval stejně pozornosti samotnému prostředí a lokacím, kam se v Sao Paulu podíváte. A nejde jen o budovy, ale i oblečení, styl, hudbu, prostě všechny aspekty života v různých částech tohoto města. Každopádně se prý máme těšit na další zprávy a články z tohoto rozsáhlého průzkumu terénu. A těšit se můžete samozřejmě i na hru, která by měla vyjít letos v březnu. Už se to tedy blíží, nedočkáme se nějakého odložení? Snad ne.

Nejnovější články